avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenirea la munca inainte de implinirea celor 2 ani ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenirea la munca inainte de implinirea celor 2 ani optati pt ccc!

Buna ziua! Am nascut in data de 19 .10.2012. Am optat pentru 2 ani la CCC. Ar trebui sa ma intorc la munca in data de 19 .09.2014.sunt nevoita sa ma intorc de la 1 mai 2014..deoarece colega mea intra in concediu prenatal! pot beneficia de vreun stimulent de insertie pana la implinirea varstei de 2 ani? am inteles ca tatal copilului poate beneficia de indemnizatia de ccc pt acea luna care i se cuvine doar daca angajatorul ii suspenda activitatea de drept,?! dar daca a renuntat la ea---cum a afirmat in momentul in care am depus dosarul----cand se depune dosarul pt incetarea ccc si revenirea la munca?
Cel mai recent răspuns: denisa25 , utilizator 10:50, 5 Martie 2014
1. Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani si reluati activitatea dupa ce copilul implineste 1 an veti putea beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.

2. Deoarece tatal copilului a renuntat la acea luna de CCC veti primi stimulentul de insertie numai pana implineste copilul 1 an si 11 luni.

3. - Daca tatal copilului doreste totusi sa intre o luna in CCC o poate face numai daca isi suspenda contractul individual de munca (CIM) pentru acea perioada (asa cum ati procedat si dvs. cand ati intrat in CCC).
- In acea luna dvs. nu veti beneficia nici de indemnizatie pentru CCC si nici de stimulentul de insertie.
- Dupa ce tatal copilului inceteaza CCC veti beneficia de stimulentul de insertie.

4. - Pentru a relua activitatea faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
- Cu dovada ca ati reluat activitatea va prezentati la Primarie si solicitati stimulentul de insertie.

Va multumesc tare mult pentru lamuriri! o zi buna sa aveti si numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez sa primesc stimulentul de insertie? florinonly florinonly Buna ziua, Va rog sa imi comunicati cand pot sa ma intorc incampul muncii pentru a beneficia de stimuletul de intoarcere din concediul crestere ingrijire ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie pentru cresterea copilului alinalucascris alinalucascris Buna.As avea o intrebare:momentan sunt in concediu pentru cresterea copilului,iar la inceputul acestuia am optat pentru varianta de 2 ani.Insa acum cand ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Rody 85 Rody 85 Buna ziua, In situatia in care voi naste in decembrie iar contractul meu este pe o perioada determinata pana in 01.03.2015 pot opta pentru o perioada de 1 an ... (vezi toată discuția)