avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare- cerere cu valoare redusa- penalitati
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare- cerere cu valoare redusa- penalitati

In cererea cu valoare redusa am cerut penalitati de 1% /zi de intarziere din debitul pricipal, insa sentinta a fost executorie, si anume - admite cererea, obligand paratul la plata debitului precum si a dobanzii legale calculata de la data ceruta de mine.
Ma impiedica, ca prin executare , sa cer penalitatile de 1%/zi de intarziere?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:51, 23 Ianuarie 2017
Nu vi s-au acordat penalittai de 1% pe zi, ci doar dobanda legala pe care o va calcula executorul judecatoresc in cadrul executarii silite.
In executarea silita nu puteti cere decat ce a acordat instanta prin hotarare definitiva,dobanda legala o va calcula executorul judecatoresc conf.art.628(2)NCPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reactualizare credit iulia2015 iulia2015 Buna ziua.Ce inseamna reactualizarea creditului? De ce banca sau executorul judecatoresc cer reactualizarea creditului? In urma unei hotariri judecatoresti, ... (vezi toată discuția)
calcul dobanda legala de catre executor ddianna ddianna Buna ziua, Legiuitorul da posibilitate executorului judecatoresc sa calculeze orice fel de accesorii obligatiei principale (dobanzi, penalitati )daca acestea ... (vezi toată discuția)
Executare silita feriha feriha buna ziua, am si eu o problema legata de executarea silita. Am avut in contract de credit cu o banca in franci, nu am mai putut plati ratele in intregime, iar ... (vezi toată discuția)