avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita

buna ziua, am si eu o problema legata de executarea silita.
Am avut in contract de credit cu o banca in franci, nu am mai putut plati ratele in intregime, iar banca a cesionat creditul unei firme de recuperare, contract pe care l-am semnat, fara asti ce este de fapt, acestia spunandu-ne ca ne reduce pentru o perioada de 6 luni rata, min sensul ca platewsc doar dobanda. Ulterior, firma de recuperare a declarat creditul exigibil si atrecut la executarea silita.
Cand s-a pus poprirea pe venituri, erau 21000 franci, iar dupa 3 ani de retineri salariale, suma este de 27000. Se pare ca au adaugat penalitati la intraga suma restanta.
ce ar trebui sa fac?
pe cine sa dau in judecata? banca sau firma de recuperare?
Trebuie sa dati in judecata actualul creditor, daca firma de recuperare a devenit creditor prin cumapararea creantei de la banca,dati in judecata firma de recuperare.
este legal sa-mi adauge penalitati de intarziere daca este inceputa procedura de executare silita?
Este legal in conditiile art.628(2)NCPC"In cazul in care prin titlul executoriu au fost stipulate ori acordate dobanzi,penalitati sau alte sume, care se cuvin creditorului,fara sa fi fost stabilit cunatumul acestora, ele vor fi calculate de executorul judecatoresc,potrivit legii."Daca insa titlul executoriu nu cuprinde dobanzi,penalitati sau alte sume insa ele se cuvin de plin drept creditorului potrivit art.1.535 NCC sau altor dispozitii legale speciale,acestea vor fi stabilite de catre instanta de executare la cererea creditorului,prin incheiere data cu citarea partilor.[Art.628(4)NCPC].

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reactualizare credit iulia2015 iulia2015 Buna ziua.Ce inseamna reactualizarea creditului? De ce banca sau executorul judecatoresc cer reactualizarea creditului? In urma unei hotariri judecatoresti, ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu gabi.nico gabi.nico Buna ziua, am o poprire pe salariu, la care am facut o intelegere de plata. Problema mea e ca nu inteleg suma pe care o am de plata: am primit o incheiere de ... (vezi toată discuția)
Incheiere civila mmp mmp In cazul unei cereri de executare silita pentru neplata unui credit, Judecatoria emite o Incheiere civila prin acre dispune executarea silita, notificand suma ... (vezi toată discuția)