avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale lichidare societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

lichidare societate

Cum pot inchide o firma al carui administrator sunt, am 30 % din actiuni. Actionarul principal cu 70%, avea dubla cetatenie romano-americana, a decedat anul trecut si mostenitorii nu au trecut firma in certificatul de mostenitor. Din aceasta cauza nu pot inchide sau suspenda firma, datoriile rezulate din forfetar crescand zilnic. Ma intereseaza cum pot inchide sau suspenda firma, daca pot chema in justitie mostenitorii actionarului principal pentru acoperirea datoriilor si ce se poate intampla la neplata datoriilor catre fisc.
De asemenea, exista vreo cale legala de renuntare la actiuni si la statutul de administrator?
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2009
danenache76, utilizator
Cel mai recent răspuns: ELLABV , utilizator 19:02, 8 Septembrie 2009
- depinde ce scrie in actul constitutiv al societatii, daca societatea poate sa-si continue sau nu activitatea prin succesorii asociatului decedat. Trebuia sa se spuna la notar de existenta societatii - ca este asociat intr-o societate. Art 229 si 230 din Legea 31/1990 - se poate hotara dizolvarea voluntara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate pe trei ani m_nitu m_nitu Buna ziua . datorita impozitului forfetar ma vad nevoita sa suspend activitatea firmei. Vreau sa va intreb daca are vreo influenta acest lucru asupra ... (vezi toată discuția)
Deces in conducerea societati belacsaba belacsaba Ce se intampla cu societatea daca un administrator singur actionar la o societate a murit. (vezi toată discuția)
Dizolvare judiciara camilla18ro camilla18ro buna seara! am avut o firma in 2007 si car e a avut activitate 6-7 luni si dupa nu am declarat-o falimentara. am gasit acum pe net k in luna a 3,2011 au fost ... (vezi toată discuția)