avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizită pt tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizită pt tata

Bună ziua,
"-în primul și al treilea sfîrșit de săptăpmînă din fiecare vineri de la ora 16 pînă duminică ora 18,
-o lună în timpul vacanței de vară
-primele 3 zile din săptămînă în timpul fiecărei vacanțe școlare mici de o săptămînă, o săptămînă în vacanța de iarnă, cu precizarea că în timpul vacanței de iarnă, în anii cu număr par sărbătorile de Crăciun să fie petrecute la reclamant, Anul Nou la mamă, iar în aniicu număr impar sărbătorile de Crăciun să fie petrecute la mamă, Anul Nou la tată.
-în timpul sărbătorilor de Paște, a doua zi de paște să fie petrecut cu tatăl,
-ziua de naștere a minorului în anii cu număr impar să fie petrecută la mamă iar în anii cu număr par la tată. "
Așa arată hotărîrea pt vizită la tată la un copil de 4 ani, cu distanță între pârinți de 100 km.
Întrabarea este : - în timpul vacanțelor este valabil vizita din prima și al treilea sfîrșit de săptămînă din lună?
Exemplu: primul sfîrșit de săptămînă din luna Februarie cade înaintea celor trei zile de vacanță din vacanța de o săptămînă, tatăl poate lua copilul de vineri?
Mulțumesc pt răspuns
Cel mai recent răspuns: guest3333 , utilizator 11:40, 27 Ianuarie 2017
Buna ziua.
Avand in vedere programul de vizitare si totodata situatia descrisa cu privire la primul weekend din februarie, apreciez ca dvs. sunteti indreptatit sa luati copilul vineri si sa il duceti inapoi dupa cele 3 zile, conform intelegerii cu privire la vacantele scolare mai mici de o saptamana.
O problema poate interveni cu privire la faptul daca duminica la ora 18 trebuie sa duceti minorul inapoi la mama si sa il luati inapoi luni dimineata. Consider ca acest aspect poate fi rezolvat amiabil impreuna cu mama copilului, dat fiind faptul ca dvs. va deplasati o suta de km pentru a luac copilul. Pentru a evita un drum si implicit pentru a evita obosirea nejustificata a copilului, apreciez ca poate exista intelegere/derogare pentru cateva ore.
Ce se întămplă în timpul vacanței de o lună? Mama o lună de zile nu vede copilul? În timpul vacanței de vară tatăl în afara lunii în care stă copilul cu el, mai are dreptul să-l ia și în veekenduri din lunile rămase din vacanță?
Daca e sa citim concret dispozitivul hotararii "in fiecare weekend" putem spune ca tatal are dreptul la acele doua weekenduri si in timpul vacantelor. Se poate interpreta insa si in sensul ca in timpul vacantelor este un program specific si nu s-ar aplica cel general, dar repet, tine de interpretare. Nu mai puteti lamuri dispozitivul hotararii?
melinda67 a scris:

Ce se întămplă în timpul vacanței de o lună? Mama o lună de zile nu vede copilul? În timpul vacanței de vară tatăl în afara lunii în care stă copilul cu el, mai are dreptul să-l ia și în veekenduri din lunile rămase din vacanță?

Daca nu aveti stipulat in hot.judecatoareasca faptul ca, in luna in care sta la tata, mama poate sa vada copilul, teoretic nu il vede. Acum depinde si de relatiile dintre cei doi parinti. Daca ajungeti la o intelegere cu celalalt parinte,puteti sa vedeti copilul in acea luna. Eu, de ex., nu am fost lasata sa imi vad baiatul in vacanta de vara atunci cand a fost la tatal lui, nici sa vb.cu el la telefon.
Asa cum suna hotararea, eu inteleg ca tatal poate sa ia copilul si in weekend-urile din lunile rămase din vacanță.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare program de vizitare al tatalui TatianaM TatianaM In anul 2006 am divortat de fostul sot,cu care am un copil minor.Tutela mi-a fost incredintata in Anul 2007s-a pronuntat sentinta si programul de vizitare al ... (vezi toată discuția)
Lnterpretare decizie divort notar ContSters400040 ContSters400040 buna ziua, ma confrunt si eu cu urmatoarea situatie. Am divortat in luna septembrie2014, avem un copil minor de 6 ani. Am fost la notar pentru a divorta si ... (vezi toată discuția)
Program de vizita tzapone tzapone Buna ziua! Am si eu cateva intrebari. In momentul in care hotararea tribulalului este urmatoarea: \": Admite apelul declarat împotriva sentinţei civile ... (vezi toată discuția)