avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Modalitate plata executare prin executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

Modalitate plata executare prin executor judecatoresc

Buna ziua.Intrebarea mea tine de un aspect tehnic al platii unei sume castigate in instanta.Am cazut de comun acord cu persoana care trebuie sa-mi plateasca o anumita datorie castigata de mine in instanta ,ca plata sa se faca lunar , in rate fixe pana la stingerea datoriei.Am apelat la un executor judecatoresc iar pt ca luna aceasta , ianuarie 2017 , plata s-a intarziat cu 15 zile mi=am sunat executorul judecatoresc si mi s-a spus ca plata s-a facut chiar daca nu apare in contul meu in banca.Nu inteleg :in asemenea situatii plata se face mai intai in contul biroului executorului judecatoresc si apoi banii sunt virati la mine in contul meu de la banca ? Ce spune legea ?Cum se procedeaza efectiv? Eu credeam ca persoana care imi datoreaza bani face plata direct in contul meu bancar.V-as fi recunoscator daca mi-ati explica acest aspect.O zi buna
Cel mai recent răspuns: aristarc091 , utilizator 18:30, 30 Ianuarie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Pentru ca s-a razgandit.Daca initial parea de inteles ulterior si-a schimbat atitudinea.
In legatura cu intrebarea mea initiala: daca plata s-a facut deja in contul executorului asa cum mi s-a explicat la telefon cand am sunat , ma gandesc ca mai sunt si alte persoane care au apelat la acest executor judecatoresc oare faptul ca banii care se aduna in contul executorului nu produc dobanzi ? Ce vreau sa spun : oare executorii judecatoresti au interes sa amane cat mai mult transferul banilor din conturile lor in cele ale clientilor in ideea de a profita un picut de pe urma lor prin generarea unor dobanzi aferente contului ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit la banca silvia77 silvia77 Buna ziua. Am un card de credit si o poprire pe salariu de la un alt credit. La o anumita data banca a fost instiintata de poprirea mea. La aprox doua ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc . bataie de joc Annamarria123 Annamarria123 Buna ziua! In urma unei hotarari judecatoresti privind pensia alimentara, am avut castig de cauza astfel ca pentru poprierea efectiva am fost nevoita sa ... (vezi toată discuția)
Banca si executorul mi-au distrus viata! MateiOvidiu MateiOvidiu Buna ziua, Am sa incerc sa fiu foarte concret si cat mai scurt posibil; In anul 2008, am semnat pt un card de credit in valoare de 10.000 lei. Am ... (vezi toată discuția)