avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Marca youtube
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Marca youtube

Buna ziua,

Am un canal de youtube si ma intereseaza daca as putea sa inregistrez numele ca si marca pentru a nu il mai putea folosi nimeni. Cu acest nume este inregistrata si o pagina de facebook.
In cazul in care se poate cum ar trebui declarate si ce aplicabilitate ar avea marca avand in vedere ca sunt pe youtube respectiv facebook

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Laura-Valentina Magori-Craiovan , Avocat 18:38, 30 Ianuarie 2017
Exemplu de folosire de marca inregistrata pe YouTube: [ link extern ]

La ce se refera marca inregistrata: [ link extern ]
Daca vreti sa va protejati semnul, trebuie sa il inregistrati la OSIM, ca marca, pentru serviciile si/sau produsele pe care doriti sa le comercializati/ oferiti. Studiati politica Facebook si politica Youtube de aparare a drepturilor de proprietate intelectuala, pentru a vedea aplicabilitatea protectiei in mod concret.

De exemplu:
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]

In principiu, daca faceti dovada ca o alta persoana a creat o pagina utilizand marca dvs. ce a fost in prealabil inregistrata, este posibil ca Youtube sau Facebook sa inchida acea pagina. Posibil, nu si obligatoriu. Daca si cealalta persoana face dovada ca utilizeaza cu buna credinta acea marca (de ex: are si ea o marca inregistrata inaintea dvs in alt stat sau este o pagina de fan-club si rezulta in mod clar acest lucru), Facebook si Youtube nu pot inchide pagina. Repet, trebuie sa studiati atent Regulile de proprietate intelectuala ale FB si YT.
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2017
Laura-Valentina Magori-Craiovan, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi dat în judecată dacă folosesc pe facebook un nume înregistrat la osim? cosminsf cosminsf Va salut! Zilele astea am fost contactat de catre cineva care mi-a spus sa schimb numele paginii de pe facebook, intrucat el si-a inregistrat marca la ... (vezi toată discuția)
Rolul poliþiei în sancþionarea încãlcãrii dreptului de proprietate industrialã otto2007 otto2007 Buna ziua, O persoana comercializeaza un produs inregistrat la osim fara acceptul proprietarului. S-a facut plangere la politie in acest sens. Au politistii ... (vezi toată discuția)
Vânzare produse importate sub aceeaºi denumire regãsite în o.s.i.m. lArmAr lArmAr Buna ziua. Sunt incepator, am infiintat un SRL si doresc sa fac import de instrumente medicale. Din ce m am documentat, produsele care doresc sa le import de ... (vezi toată discuția)