avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Pot fi dat în judecată dacă folosesc pe Facebook un ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Pot fi dat în judecată dacă folosesc pe Facebook un nume înregistrat la OSIM?

Va salut!

Zilele astea am fost contactat de catre cineva care mi-a spus sa schimb numele paginii de pe facebook, intrucat el si-a inregistrat marca la OSIM.

Marca sa este inregistrata la OSIM de tipul nume - prenume.
Eu folosesc pe facebook nume - prenume - locatie.

Avem acelasi domeniu de activitate, dar ca si firma, eu folosesc un alt logo si o alta denumire.

Are el exclusivitate pe tot ce include nume - prenume? Adica si nume - prenume-locatie?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 27 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 20:05, 29 Octombrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc frumos, doamna Silvia Zaharia, pentru raspunsul oferit.

Am cercetat mai amanuntit, sa vad daca intr-adevar este inregistrata aceasta marca la OSIM si am aflat ca cel ce m-a contactat detine de fapt "nume-prenume-nume2-prenume2", un nume mult mai lung decat cel pe care-l folosesc eu. Astfel, sunt din nou nedumerit.

In prima faza, m-ati lamurit, dar acum, vazand numele inregistrat de dumnealui, sunt din nou confuz si am o noua intrebare. Avand in vedere ca el a inregistrat un nume mult mai mare, mie nu mi se confera dreptul de a utiliza prima jumatate din numele sau?

Va multumesc anticipat!
Puteti linistit folosi nume ca Pepsi Tudorache si Coca Bloos. Pe urma numele proprii (reale) nu pot fi privite drept incalcari ale unei marci, cu conditia sa nu fie folosite pentru a face concurenta detinatorului marcii. A fost un caz Microsoft contra MikeRoweSoft, pe care Microsoft l-a pierdut si a cumparat domeniul de la detinator.
Va multumesc pentru raspunsul oferit, dar cred ca am creat putina confuzie utilizand acel exemplu cu "nume - prenume".

Atasez un print care contine cazul real: [ link extern ]

Eu utilizez primele doua cuvinte din acest print + locatia mea si as dori sa stiu daca pot sa folosesc acest nume in continuare, care de altfel este fix traducerea din engleza a acestui business global.

Va multumesc pentru toate raspunsurile oferite!
Ultima modificare: Duminică, 29 Octombrie 2017
cosminsf, utilizator
Cuvintele Magic Mirror nu se pot proteja, pentru ca sunt prea comune (nedistinctive). La fel nu se pot proteja cuvinte ca Tomate, Castraveti, Varza a la Cluj, etc. Pe urma, un negustor de pantofi nu face concurenta unui negustor de alimente, deci nu ar fi in mod imediat o incalcare a marcii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Keyword ca marca inregistrata ellada ellada Problema sta in felul urmator, nu am sa dau datele reale ca sa nu intampin alte dificultati. Am cumparat un domeniu care cubrinde un keyword care dupa ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata vs. drepturi de autor alphasquadron alphasquadron Buna ziua! O persoana juridica \"X\", a infiintat o sectie, \"Y\", pe care a inscris-o si la tribunal. A fost depus statutul si PV al adunarii generale, care ... (vezi toată discuția)
Detin o aplicatie web si un domeniu cu acelasi nume, generic ... Marian991 Marian991 Detin o aplicatie web si un domeniu cu acelasi nume, generic o sa le denumesc \"bursa transport\" am inregistrat aplicatia la orda (oficiul roman pentru ... (vezi toată discuția)