avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... decizie incetare cim cu art 56 alin. 1 lit. c (limita ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

decizie incetare cim cu art 56 alin. 1 lit. c (limita de varsta)

Buna seara,
Am o mica nelamurire in ceea ce priveste decizia de incetare a cim pt limita de varsta. In toate modelele pe vare le-am gasit apare referirea la decizia de pesionare de la casa de pensii.
Dar daca CIM inceteaza de drept la data indeplinirii conditiilor de pesionare, de unde sa iau nr deciziei de pensionare care se emite ulterior?
Cel mai recent răspuns: gbrlcostache , utilizator 12:46, 20 Noiembrie 2019
Codul Muncii:
Art. 56
(1) Contractul individual de muncă existent încetează de drept:

c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II;

In cazul pensiei de limita de varsta nu este nevoie de decizie dfe pensionare.
Doar pentru restul.
Buna ziua!
Contabila se pe pensioneaza. O reangajez.Legea zice ca trebuie sa-i fac contract pe determinata.Ii fac pe 36 luni.Ce fac dupa aceasta perioada, daca o sa vrem sa mai lucreze pt. noi?
@ gbrlcostache

Ati primit raspuns aici
www.avocatnet.ro/forum/discu...
va multumesc,mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare pe caz de boala cu revizuire dana manea dana manea o unitate este obligata sa mentina postul unei persoane pensionate pe caz de boala cu revizuire si sa mai si incadreze pe acest post o persoana pe perioada ... (vezi toată discuția)
Incetare cim art 56 / c carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com In data de 02.07. un salariat implineste 65 de ani - cel putin 15 ani vechime, are - deci trebuie pensionat. Dar daca el spune ca nu a primit decizie de la ... (vezi toată discuția)
Pensionare ContSters147006 ContSters147006 Daca un angajat se pensioneaza pentru limita de virsta beneficiind si de grupa a II a de munca CIM se desface cu data depunerii dosarului sau trebuie asteptata ... (vezi toată discuția)