avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii 112 depusa eronat timp de 1 an
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

112 depusa eronat timp de 1 an

Buna ziua!
Am o mare problema! Datorita softului de salarizare, s-a depus 112 in mod eronat, timp de 1 an de zile! :(:(:(
O firma (srl) a ramas cu un singur salariat, acesta fiind in concediu crestere copil. Declaratiile 112 s-au depus pe zero si au fost valide. La scurt timp dupa ce concediul de crestere copil a incetat, salariata a primit de la anaf o notificare de plata. Cum ca a fost inregistrata cu deduceri si este buna de plata.
Intrebarea mea este: daca femeia nu a avut venituri, cum poate sa plateasca ceva? :O
Pentru orice raspuns, va multumesc anticipat!
ps/ daca softul a generat gresit 112, cum se pot repara greselile?
Cel mai recent răspuns: cristina29 , utilizator 11:33, 6 Februarie 2017
Depuneti rectificativa la D112.
Nu cred ca este suficienta o rectificativa. Este vorba de 1 an.
Am intrat in softul de salarizare si am observat la listarea fluturasului respectivei doamne, ca apare salariul de incadrare, 265 lei si deduceri= 250 lei. Toate celelalte randuri sunt pe zero.
Venituri zero. Impozit zero. D112 pe zero.
Este suficienta D112 rectificativa, sa nu mai apara cu venituri si deduceri, daca nu a avut. ANAF doar din D112 depusa de d-voastra are datele eronate.
Am trimis-o pe doamna in cauza la anaf sa vada unde este problema, eventual sa ceara o adeverință de venit. S-a constatat ca firma noastra a înregistrat corect declarațiile. Veniturile "surpriză " erau inregistrate de la o alta firmă, dar la care femeia nu mai lucrase de 6 ani!
Am inteles, dar tot D112 e problema.

Alte discuții în legătură

Proces primaria - indemnizatie crestere copil alinutza81_23_11 alinutza81_23_11 Buna , va rog lamuriti-ma si pe mine , ma depaseste ceea ce se intampla !!! #-o#-o In luna noiembrie 2012 , dintr-o eroare a softului nostru de salarizare ( ... (vezi toată discuția)
D112 andomar andomar Pentru luna ianuarie 2011,am depus o decl.112 cu 0,pentru ca nu aveam nici un angajat in acea luna,la ghiseu la anaf in termen si cu nr de inregistrare;iar ... (vezi toată discuția)
Contract suspendat vs declaratia 112 kittycriss kittycriss O salariata al carui contract este supendat pentru concediu crestere copil ar trebui sa apara pe perioada suspendarii in statele de salarii si in declaratia ... (vezi toată discuția)