avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... PROCES PRIMARIA - INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

PROCES PRIMARIA - INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL

Buna , va rog lamuriti-ma si pe mine , ma depaseste ceea ce se intampla !!! #-o#-o

In luna noiembrie 2012 , dintr-o eroare a softului nostru de salarizare ( nu s-a preluat din REVISAL in SALARII o suspendare de contract ) o mamica, aflata pe atunci in concediu de crestere copil , a fost declarata eronat activa.
Noi , am sesizat eroarea , ce-i drept nu pe loc , si am intocmit o rectificativa a declaratiei 112 la luna respectiva.
Cei de la Agentia de Plati din cadrul primariei , au semnalat si ei ca femeia fusese declarata activa , au trimis o adresa la sediul firmei , prin care ni se cerea sa intocmim o nota explicativa , insotita de respectiva rectificare .
Lucru pe care l-am facut.

Acu apare buba .Din nu stiu ce cauza , cei de la plati din primarie , nu mai vor sa tina seama de rectificativa depusa , spunand ca aceasta a fost trimisa dupa ce ei au sesizat ca mamica a fost declarata activa . Si sustin sus si tare ca de fapt ea a lucrat . Ceea ce este FALS !!!
Aceste rectificative, insa nu au un termen de depunere , ele se inregistreaza si se trimit in momentul semnalarii erorii , care poate fi dupa cateva zile , 1 an , 2 ... pana la 5 ani .
Si acum stam si ne judecam , si mergem prin tribunale... femeii i s-au cerut TOTI BANII inapoi , adica tot ce a incasat cu titlu de indemnizatie crestere copil, de la inceput .
Si uite asa mamica s-a trezit , cu frumoasa suma de 15.000 de lei , care cica trebuie sa o returneze ... de unde au scos ei treaba asta? , nu stiu , si ce dovezi au cei de la primarie , cum ca femeia asta ar fi lucrat .. iar nu stiu .
Repet.... NU A LUCTRAT !! Nu a fost pontata , nu exista declaratii de venituri pe cnp-ul ei , am depus copii dupa statele de plata aferente perioadei , copii dupa decl 112 , inclusiv faimoasa rectificativa , pontaje , din care reiese clar, ca nu a lucrat .

Dar, ei se impiedica de acea luna , cand eronat a fost declarata activa .

Care e logica lor totusi ? Si de ce trebuie sa ne chinuim prin tribunale , sa dovedim niste situatii , zic eu destul de clare .

Am declarat si la politie , ce s-a intamplat , politistul a spus clar , ca din punctul lui a fost o eroare , care s-a corectat .Si totusi , mai trebuie sa merg si la tribunal , ca martor in acest proces, unde voi spune acelasi lucru .Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:43, 16 Martie 2014
Ramane sa depuneti toate probele in fata instantei care va decide.
AJPIS/Primaria pot avea dovezi in acest sens , intrucat pot solicita de la I.M./I.T.M. situatia contractuala a persoanelor in cauza.

Daca angajatorul nu a comunicat la timp in REVISAL suspendarea c.i.m. , atunci este greseala acestuia.

Intr-un eventual litigiu, daca va fi obligata sa plateasca , atunci poate chema in garantie pe angajator, impotriva caruia ar putea sa se indrepte si cu o cerere separata.
Situatia salariatei la Itm a fost comunicata , este vorba doar de acea rectificativa . Se leaga de faptul ca a fost transmisa tarziu . Sincera sa fiu exact nu mai retin dupa cata vreme a fost trimisa , Oricum imediat ce am sesizat , am si corectat .
Cum am spus si mai sus , rectificativele nu au termen de depunere , acestea se inregistreaza in momentul semnalarii erorii respective.
Nu stiu, daca in practica exista vreun contabil, care sa nu fi depus la un moment dat o rectificativa .
Daca AJPIS a primit confirmarea de la ITM ca are c.i.m. activ inainte de depunerea rectificativelor si nu suspendat, atunci va trebui sa se judece cu AJPIS-ul pentru anularea deciziei de impunere, dar si cu angajatorul a carui vina este in acest caz.

multumesc mult freeelis de raspunsuri . :)

CIm era suspendat in momentul depunerii rectificativei . Cim era suspendat din martie 2012 , iar rectificativa era aferenta lunii noiembrie 2012, si se referea doar la luna noiembrie . Pana la noiembrie 2012 , si dupa aceasta luna , toate raportarile s-au facut corect .A fost o situatie izolata , care nu s-a mai repetat.

Si , sa zicem, printr-un absurd, femeia ar fi lucrat in luna noiembrie ,normal si corect , ar fi trebuit sa i se impute doar suma aferenta lunii noiembrie , nu toate sumele incasate de salariata in decursul concediului de maternitate .

Tin sa precizez, ca in luna respectiva , datorita acelei erori de soft , 3 mamici au fost declarate eronat active . Doamna in cauza , si alte doua.
La celelalte doua , situatia s-a rezolvat amiabil .

Alte discuții în legătură

Amnistie mame indemnizatie ContSters355049 ContSters355049 Buna ziua! Va prezint urmatoarea situatie. Am optat pentru concediu de ingrijire a copilului de un an. Situatia a facut sa nu ma pot angaja cand copilul a ... (vezi toată discuția)
Reintorcere din ccc inainte de a implini copilul 2 ani Danutzza Danutzza Buna ziua, sunt mamica unui baietel de 1 an si 5 luni,pe 24.01.2011 am semnat decizia de reintoarcere la munca care prevede urmatoarele: 1.La data de ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere in cic dupa o luna de serviciu Cristina0Fl Cristina0Fl Buna ziua, Sunt mamica unui baietel nascut pe 14 iulie 2015. Am optat pentru CIC pentru un an de zile pana pe 14 iulie 2016. Reintoarcerea la munca ar fi ... (vezi toată discuția)