avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pentru tribunal?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pentru tribunal?

Buna ziua,

Am si eu o problemioara cu mai multe intrebari.
Am lucrat la societatea X incepand din sept 2007. Inca de la inceput, am luat salariul cu intarziere de cateva zile. Ziua de salariu era 10 dar salariul il luam intre 12-15 al lunii.
Incepand cu luna Ian 2009 s-a hotarat ca salariul sa fie dat in 2 transe, respectiv 10 si 25 ale lunii, dar bineinteles ca si dupa aceasta data se intarzia cu plata salariului. Incepand cu luna Mai nu am mai primit salariul intreg. Adica pentru luna Aprilie am primit doar trei sferturi din salariu, o parte pe 20 mai , o parte pe 05 iunie si o parte pe 02 iulie.
In luna iunie am fost instiintatata de desfiintarea postului meu, ocazie cu care am aflat ca firma se afla in insolventa cu reorganizare judiciara din luna Martie.
Contractul meu de munca s-a incheiat in data de 16.07 conf art 65 (1) din Codul Muncii.
Am facut o sesizare catre ITM referitor la faptul ca nu mi-am primit salariul pentru Aprilie (ce a mai ramas de primit) Mai, Iunie si Iulie. Mi s-a spus sa iau legatura cu Administratorul Judiciar pentru ca firma se afla in insolventa si ca s-a trasat ca masura achitarea salariilor pana la 25.08 (inclusiv salariul meu). Lucru care nu s-a intamplat nici pana astazi.
M-am adresat Administratorului Judiciar si mi s-a spus ca mi se va plati salariul cand vor fi incasari. Am solicitat si Administratorului societatii sa mi se plateasca drepturile salariale, dar acesta nu mi-a dat nici un fel de raspuns.
Prin urmare am luat decizia de a ii da in judecata pentru a imi recupera acesti bani.
Intrebarile mele sunt:
1. Firma nu este din Bucuresti, ii pot da in judecata la Tribunalul Bucuresti?
2. Am vreo sansa sa vad acesti bani vreodata?
3. Ce anume trebuie sa fac ca sa ii dau in judecata?
4. Cam cat ma costa aceasta actiune a mea?
Daca cineva doreste sa imi raspunda la aceste intrebari sau are cateva sfaturi, ii multumesc anticipat.

Va multumesc si va doresc o zi buna tuturor...
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2009
oricine, utilizator
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 11:43, 9 Septembrie 2009
Trebuie sa va inscrieti la masa credala ( in ca calitate de creditor ) , exista un tabel de creante. Dvs. ca salariat aveti prioritate la plata creantei. Actiunea nu o faceti dvs. ci lichidatorul judiciar ,care intocmeste un tabel de creante. O sa va jujudecati la tribunalul din judetul unde are sediu firma.O sa vi se plateasca acesti bani .
Este tardiv sa mai depuneti o actiune in instanta avand in vedere faptul ca firma se afla in procedra insolventei, intrucat in conformitate cu art. 36 "De la data deschiderii procedurii se suspendă de drept toate acţiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creanţelor asupra debitorului sau bunurilor sale."

In prezent conform art. 64 din Legea nr.85/2006 Art. 64 creanta dvs constand in salariu ste deja inscrisa la masa credala.
"Cu excepţia salariaţilor ale căror creanţe vor fi înregistrate de administratorul judiciar conform evidenţelor contabile, toţi ceilalţi creditori, ale căror creanţe sunt anterioare datei de deschidere a procedurii, vor depune cererea de admitere a creanţelor în termenul fixat în sentinţa de deschidere a procedurii; cererile de creanţe vor fi înregistrate într-un registru, care se va păstra la grefa tribunalului."

Sfatul meu este sa aflati numarul dosarului de insolventa si sa verificati daca sunteti inscrisa la masa credala.... asta in momentul in care se va relua activitatea instantelor. Daca nu va descurcati cu numarul dosarului ..contactati-ma si va ajut.
Numai bine!
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat netrecut la masa credala in cazul insolventei unei firme anybodi anybodi Buna ziua, un cunoscut de al meu se confrunta cu o problema mai ciudata. Firma unde era angajat pana la sfarsitul lunii iunie (cand si-a dat demisia) platea ... (vezi toată discuția)
Conflicte de munca edroi gheorghe edroi gheorghe am lucrat anul trecut 2009 la o firma de paza ,in sept,si oct iar cu data de 1 nov am depus lichidarea care mia fost acceptata cu acordul ambelor parti pe ... (vezi toată discuția)
Firma in insolventa, cum recuperez salariile restante mirelapaius mirelapaius Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am lucrat pana in luna august 2009 si nu am primit salariile incepand cu luna februarie 2009. Din august am iesit ... (vezi toată discuția)