avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda pentru o fapta inexistenta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda pentru o fapta inexistenta

Buna ziua mama a primit o amenda de 400 RON Find reclamata intr-o altercație cu o alta persoana care a depus plângerea împotriva mamei . Problema este ca mama nu a avut contact cu persoana care a depus plângerea la poliție nu a fost citată ca sa depus o plângere împotriva ei pur si simplu a venit amenda prin posta ca are de plătit o amenda de 400 RON la primărie pentru o fapta care nu a comis-o cum se poate explica situația asta sa fii amendat din senin pentru ca Primești o plângere împotriva ta. Cu ce dovezi sa dat amenda fără un proces verbal fără a fi înștiințată de poliție fără nimic . Țin sa precizez ca mama a suferit un atac de panica când a primit plicul acasă fiind conștientă ca ea nu a făcut nimic . Ne baza declarației-tip reclamantei rezulta ca mama se afla in stare de ebrietate când a avut loc cearta. Mama nu consuma alcool si de 27 ani cât am nu am văzut-o niciodată pe mama măcar amețită cum se poate întâmpla asta in România sa te trezești ca ai amenzi de plătit findca au chef uni sa dea nume ca s-ar fi certat deși nu sa întâmplat .
Vedeți ce scrie pe înștiințare, probabil că această amendă ar putea fi contestată.
A sunat la primărie spune ca a primit amenda ca a avut o altercație cu reclamanta aștept sa revină cu un telefon sa îmi de numărul de telefon la unitatea de poliție la care sa depus plângerea si cu drept ei trimit amenzi fără sa se întocmească un proces verbal fără sa se consulte cazul doar ca a fost făcută o reclamație . E ca si cum vreau răul cuiva m-a duc la poliție depun o plângere pe numele X ca m-a agresat si el primește amenda fără sa fi făcut nimic
aveti grija sa nu fie adresa completata gresit. mergeti la cea mai apropiata sectie de Politie cu mama dumneavoastra si comunicati-le.
Sa declare contestatie.
Daca nu a primit procesul verbal va fi contestatie la executare.
Se va judeca pe baza probelor propuse in apararea sa in contradictoriu cu probele din procesul verbal sau fara probele din procesul-verbal daca nu exista in vederea anularii procesului verbal.

Daca nu contesta amenda este buna de plata fara a conta daca este sau nu vinovata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Sa declare contestatie.
Daca nu a primit procesul verbal va fi contestatie la executare.
Se va judeca pe baza probelor propuse in apararea sa in contradictoriu cu probele din procesul verbal sau fara probele din procesul-verbal daca nu exista in vederea anularii procesului verbal.

Daca nu contesta amenda este buna de plata fara a conta daca este sau nu vinovata.


problema este ca amenda a venit prin posta. de acolo stie ca are 400ron de plata. daca nu au trecut 15 zile, poate depune contestatia la executare in judecatoria de care apartin,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala pentru apelarea 112 ?!!! stegaruionut stegaruionut pot anula un proces verbal intocmit de un agent de politie , ptr ca el a considerat apelul catre 112 nejustificat si ma amendat cu 750 ron ??? cu stima (vezi toată discuția)
Agresat fizic Leonard011 Leonard011 Buna seara ... Am fost agresat de tatal unui tanar cu care am avut o altercatie verbala. Precizez ca am primit patru palme peste fata , am ripostat cu o palma ... (vezi toată discuția)
Am primit o somatie bicaemilia bicaemilia Buna ziua ,am primit o somatie de plata , de la Directia economica si finante publice locale , cu titlul de executare silita in 15 zile .Mentionez ca nu sunt ... (vezi toată discuția)