avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare sau vanzare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare sau vanzare?

Buna ziua,avem un imobil pe care sunt propietari in cartea funciara 4 persoane, eu si inca 2 frati ai mei in proportie de 3/4 ,iar o nepoata de pe urma altui frate decedat cu 1/4. Acum as dori sa cumpar eu de la toti partile lor.Problema e ca trebuie facuta si succesiune de pe alt frate care a decedat intre timp .
Probleme :
1-- Nepoata are dreptul si la cota de pe urma celuilalt frate al meu decedat intre timp daca acesta nu a fost casatorit niciodata si nu a avut copii?
2 --- Se poate sa imi vanda direct cotele lor fara a mai face alte acte?..sau sa renunte in favoarea mea ?..cum ar fi mai simplu si rapid?
3 -- Ce acte trebuie sa fac la notar pentru a costa cat mai putin?..fac alt cadastru pentru a individualiza partile fiecaruia??
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2017
constantin29, utilizator
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA VASILE , Avocat 11:25, 6 Februarie 2017
Buna ziua,

In mod normal, trebuiesc dezbatute succesiunile dupa fratii decedati. Doar asa veti putea cumpara cotele lor parti.
Dupa ce sunt finalizate succesiunile, dvs. veti putea cumpara de la fiecare cotele parti, fara a fi nevoie de dezmembrari. Practic, la notar puteti solicita efectuarea unui partaj in care dvs. sa primiti cotele celorlati si dvs. veti plati sulte.

Variantele de mai sus sunt in situatia in care va intelegeti cu fratii si mostenitorii. Daca nu va intelegeti, va trebui sa ii chemati in judecata pentru dezbaterea succesiunilor si pentru partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea succesiunii marinica71 marinica71 mama mea a decedat in 1992 si doresc dezbaterea succesiunii dar tatal meu nu doreste.ce pot face pt ca nu l pot convonge dar eu doresc asta?mentionez ca mai am ... (vezi toată discuția)
Vânzare apart dumas2000 dumas2000 Bună ziua, am și eu o întrebare..Vrem sa vindem un apartament. Suntem o sora și un frate la părinți. Mama este la a 2a căsătorie după ce tata a ... (vezi toată discuția)