avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbaterea succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbaterea succesiunii

mama mea a decedat in 1992 si doresc dezbaterea succesiunii dar tatal meu nu doreste.ce pot face pt ca nu l pot convonge dar eu doresc asta?mentionez ca mai am un frate si doreste si el dezbaterea succesiunii.multumesc!
Cel mai recent răspuns: Av. NICULESCU-GORPIN , Avocat 14:35, 14 Iulie 2009
In cazul in care tatal dvs. se opune deschiderii succesiunii, nu va ramane decat calea dezbaterii succesorale prin intermediul instantei de judecata.
Chiar daca se opune tatal d-voastra. fie la notar, fie la instanta de judecata puteti deschide succesiunea.
Insa una este obtinerea certificatului de mostenitor, prin care se certifica calitatea de mostenitor, masa succesorala si cota fiecaruia dintre mostenitori, si alta este partajarea si iesirea din indiviziune, care in cazul d-voastra mai corect ar fi sa se faca pe cale judecatoreasca.
Dvs. si fratele veti fi reclamanti in actiunea de dezbatere a succesiunii, iar tatal va fi parat (pe el il dati in judecata).
In proces stabiliti si cotele din mostenire care va revin fiecaruia, si faceti si iesirea din indiviziune (adica fiecare ramane proprietar pe partea lui sau, daca acest lucru nu e posibil fizic, unul dintre Dvs. va ramane, sa zicem, cu apartamentul, si va plati celorlati o sulta - adica valoarea cotei de mostenire care li se cuvine acestora).
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cearta intre mostenitori...solutia???? honey_geoo honey_geoo Buna ziua. Tatal meu este intr o situatie complicata. Tatal lui, deci bunicul meu, a murit acum 15 ani, iar succesiunea nu a fost facuta, la acel moment ... (vezi toată discuția)
Cota legala a sotului supravietuitor andreiyy andreiyy suntem 3 copii si mama, vrem sa facem succesiunea dar vrem sa stim care este cota ptr fiecara dintre noi. facem succesiunea dupa tatal nostru. cat ii revine ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol ietam ietam Buna ziua, tatal meu a decedat si a lasat titlul de proprietate asupra terenurilor pe care le avea in seama unuia dintre frati. Noi suntem 4 de toti . Nu s ... (vezi toată discuția)