avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... In cat timp se elibereaza cadastrul si cartea funciara?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

In cat timp se elibereaza cadastrul si cartea funciara?

Buna ziua.Dorim sa achizitionam o casa in Pantelimon prin programul Prima Casa.Problema este ca proprietara nu are cadastrul si cartea funciara.In data de 16.11.2016 am semnat precontractul la notar si termenul final de semnare a fost 20.12.2016.Atunci am fost informati ca dureaza maxim 2 saptamani pana ii sunt eliberate actele necesare.Pana in prezent noi nu am reusit sa obtinem documentele.Proprietara ne spune ca nu este un termen legal in care se elibereaza cadastrul si cartea funciara.A spus ca s.a interesat si dansa cat mai dureaza dar nu a primit raspuns.Doar ca dosarul este depus.Ce este de facut in cazul acesta?Chiar nu exista un termen legal de eliberare?E posibil sa astepti si 3 luni? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:37, 9 Februarie 2017
Ati facut act aditional de prelungire a termenului pentru incheierea tranzactiei?
Nu veti primi creditul pana nu aveti cadastrul si raportul de evaluare.
Nu era cazul sa va hazardati sa platiti un avans atata timp cat vanzatorul nu avea toate actele in regula.
Nu am facut.Am trimis la banca copia precontractului initial.Problema este ca asteptam de aproape 3 luni.Nu stim daca este un termen legal in care se elibereaza documentele sau daca avem unde sa verificam starea lor.In ritmul acesta putem pierde si avansul si aplicatia.
Nu ati prevszut in promisiune ca in cazul in care tranzactia nu se incheie din motive neimputabile promitentului cumparator se revine la situatia anterioara fara pierderea avansului?(ex. banca nu acorda creditul ptr ca nu mai sunt fonduri, fondul de garantare respinge dosarul, raportul de evaluare este defavorabil si creditul este mai mic decat pretul cerut, etc.)?
In momentul de fata promisiunea nu mai este valabila daca nu ati incheiat act aditional de prelungire iar promitentul vanzator poate retine avansul.
Exista clauze privind prezentarea cadastrului pana la expirarea promisiunii?
Cadastrul poate dura pana la 60 zile, exista o taxa de urgenta daca se dorea un cadastru in 10 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expira antecontract prima casa petre88 petre88 Buna ziua, As dori sa ma ajutati si pe mine daca se poate in legatura cu Prima Casa .Am facut antecontractul si v-a expira pe data de 30.03.2015 ,iar ... (vezi toată discuția)
As dori sa stiu daca imi mai primesc avansul daca renunt la antecontract elenabanica elenabanica buna ziua, am incheiat un antecontract . in anteconstract este specificat ca pe data de 2 iunie ni se va \\"inmana\\" apartamentul daca nu este gata putem ... (vezi toată discuția)
Cumparare garsoniera fara cadastru cbutan cbutan Buna seara, Mine voi incheia un precontract pentru cumpararea unei garsoniere. Aceasta nu are cadastrul facut. Se poate face tranzactia ? Avansul pentru ... (vezi toată discuția)