avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... As dori sa stiu daca imi mai primesc avansul daca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

As dori sa stiu daca imi mai primesc avansul daca renunt la antecontract

buna ziua, am incheiat un antecontract . in anteconstract este specificat ca pe data de 2 iunie ni se va "inmana" apartamentul daca nu este gata putem prelungi antecontractul cu acordul ambelor parti. daca nu sunt de acord , eu, ca si cumparator sa prelungesc antecontractul cu vanzatorul , imi voi primi avansul inapoi?. in antecontract se specifica ca daca eu renunt la cumpararea apartamentului nu imi voi mai primi avansul inapoi. daca nu mi se aproba dosarul la banca atunci voi primi avansul.
Cel mai recent răspuns: anita2007 , utilizator 13:09, 6 Mai 2015
Raspunsul il gasiti in contract.
Ce scrie acolo e legea voastra.
Buna ziua! mai exact ce doriti sa stiti? vad ca stiti deja:)).Inainte de a incheia antecontractul, era foarte bine sa va asigurati ca banca va aproba creditul,in cazul de fata nu prea aveti sanse sa recuperati avansul deoarece contractul este respectat intocmai. Mai exista posibilitatea cu o intelegere amiabila intre d-voastra si vanzator, sa cauta-ti alt client care sa cumpere in locul d-voastra si sa va inmaneze avansul care l-ati platit.,,,sau sa continuati antecontractul incheiat pe alta perioada ( atentie; vanzatorul poate impune alte conditii deoarece nu s-a efectuat vanzarea din cauza d.voastra). Deci in concluzie ,incercati sa face-ti rost de bani.O zi buna!
Daca nu se precizeaza obligatia prelungirii promisiunii pana la incheierea tranzactiei atunci nu se poate considera ca nu mai doriti incheierea tranzactiei iar promitentul vanzator trebuie sa va restituie avansul.

Existand doar posibilitatea prelungirii promisiunii atunci nici vanzatorul nu este obligat sa restituie dublul avansului in cazul in care nu mai doreste finalizarea tranzactiei.
pe antecontract scrie "cu acordul partilor se poate prelungi antecontractul" iar in cazul in care cumparatorii refuza incheierea vanzarii nu mai pot cere avansul dat de la vanzator. se poate intelege faptul ca daca nu sunt de acord cu prelungirea antecontractului poate insemna refuzul cumpararii?
In opinia mea refuzul prelungirii promisiunii nu reprezinta refuzul incheierii tranzactiei.

Doar in cazul in care exista obligativitatea prelungirii promisiunii se poate lua in considerare refuzul incheierii tranzactiei.
Adica daca in promisiune era stipulat sub forma "antecontractul se va prelungi prin acte aditionale pana la incheierea tranzactiei" atunci refuzul prelungirii promisiunii reprezenta refuzul incheierii tranzactiei.

Daca exista "acordul partilor de prelungire" atunci exista si posibilitatea refuzului de prelungire a promisiunii care va avea drept rezultat neincheierea tranzactiei.

Poate primiti un raspuns mai avizat!

Alte discuții în legătură

Nerespectare promisiune de vanzare imobil Liviu V. Liviu V. In ce conditii nu mai produce efecte o promisiune de vanzare? A fost incheiata o astfel de promisiune prin care vanzatorul se obliga sa predea apartamentul ... (vezi toată discuția)
Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)
Restituire avans antecontract imobil nou carmen1978 carmen1978 In anul 2008 am contractat un apartament cu 2 camere in Brasov cu pretul de 91.500 euro platind un avans de 19.000 euro.In prezent nici o banca nu mai imi ... (vezi toată discuția)