avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Unde declari căsătoria din strainatate?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Unde declari căsătoria din strainatate?

Bună ziua ! O căsătorie realizata pe teritoriul Turciei cu cetățean turc odată intoarsa în România unde trebuie declarata ?
Cel mai recent răspuns: Lunawith , utilizator 16:11, 12 Februarie 2017
Actele de stare civilă ale cetăţenilor români, întocmite la autorităţile străine, au putere doveditoare în România numai dacă sunt transcrise în registrele de stare civilă române.
TRANSCRIEREA ACTELOR DE STARE CIVILĂ, venite din străinătate, SE EFECTUEAZĂ CU APROBAREA primarului unitatii administrativ-teritoriale de la locul de domiciliu al solicitantului cu avizul prealabil al Serviciului Public Comunitar Judetean de Evidenta a Persoanelor.


[ link extern ] /
Mulțumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea cetateniei romane stelian73 stelian73 va salut cu respect.sant cetatean roman casatorit an anul 1999 an Turcia cu cetateana turca,deci de 14-15 ani santem casatoriti şi avem 3 copii.an Romania nu ... (vezi toată discuția)
Acte rezidenta pentru cetatenii turci brenda_only brenda_only Buna ziua! m-ar interesa sa aflu in ce conditii poate obtine un cetatean turc rezidenta permanenta pe teritoriul Romaniei? Ma voi casatori cu un cetatean turc ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie Bassel Bassel Buna ziua , Sunt romanca si am fost casatorita cu un cetatean de origine turca, avem un copil de 4 anisori impreuna ,nascut in Romania. Sunt interesata daca ... (vezi toată discuția)