avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Dubla cetatenie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Dubla cetatenie

Buna ziua ,

Sunt romanca si am fost casatorita cu un cetatean de origine turca, avem un copil de 4 anisori impreuna ,nascut in Romania. Sunt interesata daca pot sa ii fac copilului dubla cetatenie si ce avantaje si dezavantaje sunt. Detin certificatul de nastere al copilului, nascut la Bucuresti , recunoscut de tatal sau si numele fiind acelasi chiar.. Copilul nu figureaza din punct de vedere legal in acte in Turcia, nu primesc nici pensie de intretinere. Nu stiu exact unde sa ma adresez.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:37, 13 Ianuarie 2015
Nu stiu daca este cineva pe forum care sa va poata indruma.
Incercati sa obtineti informatii oficiale de la consulatul Turciei din Constanta:
[ link extern ]
sau de la ambasada lor din Bucuresti:
[ link extern ]
Nu stiu ce avantaje ati putea obtine de la statul turc, eventual pensia de intretinerepe care cred ca ati obtinut-o odata cu divortul, dar auzisem la un moment dat ca in caz de divort in Turcia copii sunt incredintati de regula la tata. Trebuie sa obtineti informatii direct de la institutiile turce pentru a va lamuri mai bine. Transcrierea certificatului de nastere o poate solicita doar tatal la locul sau de domiciliu din Turcia, chiar daca sunteti divortati. Divortul unde l-ati solicitat? Transcrierea certificatului de casatorie ati facut-o sau nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenie romana mert94 mert94 Buna seara.Sant noua si nu prea stiu cum sa ma comport an acest forum.Dar uitandu-ma an colo si-n cuoace am vazut forumul asta si m-am anscris,cautand: Cum pot ... (vezi toată discuția)
Cum obtin dubla cetatenie pentru copil? Ally111 Ally111 Buna ziua , Sunt cetatean roman , tatal copilului meu cetatean turc. Copilul are 4 ani, este nascut in Romania si recunoscut de tatal lui in certificatul de ... (vezi toată discuția)
Drepturi copil dubla cetatenie ro-eng manuelag manuelag Am dubla cetatenie ro-eng (din 2006 pe cea engleza). In dec 2009 am nascut in Anglia o fetita, care este doar cetatean englez. Tatal ei este cetatean roman, nu ... (vezi toată discuția)