avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tranzactie cu angajatorul inainte de pronuntarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tranzactie cu angajatorul inainte de pronuntarea Curtii de Apel, drepturi salariale castigate pe fond

Buna seara,am incheiat cu angajatorul o Tranzactie,in care face referire ca eu personal renunt la drepturi salariale(crestere salariala de 100 lei +dobinda de referinta si rata inflatiei suma era calculata la 2600 lei/net) in favoarea angajatorului in 2015,pe fond sa cistigat procesul si angajatorul nu a pus in aplicare sentinta,desi avea obligatia.Asteptind sentinta curti de apel,angajatorul a facut o intelegere ca sa renunt la proces si sa incheiem TRANZACTIA,ma convins am semnat,dar de Tranzactie nu s-a folosit de ea la Curtea de Apel, unde am avut cistig de cauza,hoatrirea fost neschimbata,exact cum a fost pe fond.Intrebarea mea ar fi,pot sa anulez aceea Tranzactie prin instanta,sau care sunt acele proceduri de lege care sa ma ajute sa imi redobindesc acele drepturi salariale.Sunt sigur ca va puneti intrebarea,de ce vreau sa anulez aceea Tranzactie tocmai acum,pt. ca am fost naiv,si am avut incredere in angajator cu promisiuni pe care nu au fost onorate.Consider ca un om cind isi da cuvintul de onoare,si nu este respectat,atunci eu de ce sa respact aceea Tranzactie.Va multumesac anticipat,pt. sprijin si ajutor.
Cel mai recent răspuns: juhasz janos , utilizator 22:04, 20 Februarie 2017
Care a fost obiectul tranzactiei si ce solutie a pronuntat instanta?
Tranzactia a fost incheiata inainte de pronuntarea Curti de Apel,tranzactia nu a fost folosita ca proba sau altceva ,dar daca doriti va pot trimite DECIZIA al Curti de Apel,si tranzactia de renuntare pe mail.Obiectul TRANZACTIEI era sa renuntam la drepturi salariale in valoare de 5.33% rata inflatie +2% din noiembrie.Cuantumul procentelor este de 100 lei in anul 2015,in septembrie am incheiat acea trnzactie cu renuntarea de cresterea salariului cu cuantumul de 100 lei si la o suma retro din 2013-2015 octombrie care era o datorie calculata de 2600 net/lei. Contrctului Colectiv de Munca pe anii 2012-2014.de fapt in 2013 nu s-a respectat prevederile din ccm,unde prevedea majorari de salar si am intentat proces in 2013 impotriva angajatorului,pe fond am cistigat sa aplice cresterea salariala,dar angajatorul s-a incapatinat,nu a respectat sentinta,spunind fel si fel de motive,si el asteapta Decizia de la Curtea de Apel Octombrie 20.2015 unde sentinta a ramas neschimbata cum a fost pronuntata pe fond.Mai multe detalii, va pot trimite pe mail,cum considerati, daca va este utila si chiar va multumesc frumos pt. interes .Va multumesc anticipat,noapte buna.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Februarie 2017
juhasz janos, utilizator
Salariaţii nu pot renunţa la drepturile ce le sunt recunoscute prin lege. Orice tranzacţie prin care se urmăreşte renunţarea la drepturile recunoscute de lege salariaţilor sau limitarea acestor drepturi este lovită de nulitate. (art.38 C.mun.)

Pentru a produce efecteeste necesar ca instanţa să ia act de tranzacţie şi să o consfinţească prin pronunţarea unei hotărâri, tranzacţia urmând a alcătui dispozitivul hotărârii judecătoreşti.
Va multumsc de raspuns.Inteleg ca pot sa cer in instanta ANULAREA tranzactiei?
Da, se poate solicita anularea acelei tranzactii intrucat se incalca dispozitiile art.38 C.mun.

Alte discuții în legătură

Tranzactie de renuntare la drepturile salariale juhasz janos juhasz janos Buna ziua,incep cu un istoric despre situatia care ne macina si nu vedem o solutie,si vreau si eu sa aflu o opinie din partea dvs. suntem societate comerciala ... (vezi toată discuția)
Este incalcat accesul liber la justitie? art. 483 alin. (2) din ncpc codulmuncii codulmuncii Intr-un conflict de munca, in calea de atac a apelului, partea a renuntat la unul din drepturile de care dispunea (admis in prima instanta), si recunoscut de ... (vezi toată discuția)
Concediere nelegala - consecinte sentinta cgolgot cgolgot Buna ziua , as avea o intrebare legata de o concediere nelegala.Un salariat a avut contract de munca incepand cu martie 2014 pana a fost concediat in mai ... (vezi toată discuția)