avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Membrii noi intr-o asociatie de parinti
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Membrii noi intr-o asociatie de parinti

Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu cateva aspecte legate de o asociatie de parinti.
Membrii fonadatori sunt 3 pers...dar se doreste aderarea de noi parinti in asociatie..cum se poate face asta ? membrii noi veniti...se poate sa fie doar sustinatori...,, adica nu membrii cu drepturi depline.... ? unde as gasi ceva legi de unde sa vad ce trebuie facut intr-o asoc,,,inafara de og 26/2000.
Momentan asociatia este facuta strict pt adunarea banilor pt participarea copiilor la diverse concursuri scolare. Cum pot sa incasez banii( taxa de concurs ) daca persoanene nu sunt membre in asociatie...doar parinti? ce scriu pe chitanta ? E legal sa adun bani pt concurs si sa ii folosesc in acest scop


multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:57, 17 Februarie 2017
Se poate si sa admiteti in asociatie si alte persoane ca membrii cu drepturi depline in urma depunerii unei cereri de adeziune care sa fie discutata si aprobata de catre comitetul de conducere, dar si de primirea de membrii sustinatori care sa nu aiba drepturi in adunarea generala. Dar important este ca sa apara si in statutul asociatiei categoria de membru sustinator in afara de cea de membru cu drepturi depline (membru cu drepturi depline este similar cu cea a membrului fondator). Oricum pe masura ce vor termina cursurile din scoala respectiva elevii respectivi, atunci si parintii lor nu vor mai avea de ce sa fie membrii in asociatia de parinti din scoala respectiva, si vor fi primiti alti parinti a caror copii incep cursurile acolo.
Da, puteti sa organizati concursuri pentru elevi si pentru asta sa percepeti o taxa cu chitanta si astea ar fi venituri din activitati economice.
multumesc mult! Concursurile sunt organizate la nivel national.....noi doar colectam taxele de concurs pe care le dam institutie in fapt ....si ei ne trimit materialul didactic pt concurs....cu factura si chitanta. tot venituri din activ ec ar fi ? daca suntem doar intermediari...pt ca fara asociatei de parinti,,,nu se mai poate participa la concursuri scolare.
Da, tot trebuie. Inregistrati acele venituri pe baza de chitanta si similar si cheltuielile aferente pe baza facturilor si chitantelor venite pe asociatie.
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2017
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie parinti cpaula cpaula In data de 20 aprilie 2012 am trimis un e-mail catre scoala in care invata fiul meu, rugandu-l pe D-nul Director sa informeze parintii din scoala de ... (vezi toată discuția)
Asociatie predata verbal Ana 03 Ana 03 Buna seara, La un liceu din Iasi a fost infiintata o asociatie a parintilor prin 2019 de catre niste persoane denumite \"membri fondatori\" si care au predat ... (vezi toată discuția)
Această asociație dezamăgește copiii adoranimalele adoranimalele Bună tuturor! Școala nea pus să ne înscriem la o a asociație care a pus elevii să participe la diferite concursuri, și în urma acestor concursuri am ... (vezi toată discuția)