avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parcare pe sens unic
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parcare pe sens unic

Am parcat pe o strada cu sens unic ,pe partea stanga unde era permis.Problema este ca , pe strada aceea era si o intersectie,iar eu am parcat dupa intersesctie imediat. In lege scrie ca nu trebuie sa parchezi inainte de 25 de metri de intersectie. Dar ma gandesc ca daca era strada cu sens unic ,iar partea unde se putea parca (lateral de hotelul Ibis Constanta) era foarte mica ,adica cei 25 m ar fi incaput doar 2 masini,zona fiind foarte aglomerata. Am primit o hartie ,lasata pe parbriz,cum ca am parcat neregulamentar si ca o sa urmeze sa fiu sanctionata contraventional. Ce pot face in acest sens?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:52, 16 Februarie 2017
In primul rand parcarea se face in locuri special amenajate unde exista indicatorul "parcare".
Contraventia poate fi pentru oprire interzisa sau stationare interzisa.

Sunteti si invitata sa va prezentati la politie pentru intocmirea procesului verbal de contraventie? Se precizeaza daca au fost facute fotografii?
Biletelul este de la politia rutiera sau de la cea locala?
Cand veti primi procesul verbal platiti jumatate din minim in termen de 2 zile lucratoare de la comunicare si apoi il contestati in termen de 15 zile functie de articolul in care ati fost incadrata.

Pe acea instiintare scrie ca a fost depistat autoturismul stationat neregulamentar si urmeaza sa fiu sanctionata contraventional. Au fost facute fotografii. Biletul este de la politia locala cu semnatura politistului local.Aveti idee cat ar fi amenda?multumesc!
Art. 100
(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
(2) Amenda contraventionala prevazuta la alin. (1) se aplica si conducatorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai care savarseste o fapta pentru care se aplica 3 puncte de penalizare, conform art. 108 alin. (1) lit. b) .

Art. 108
(1) Savarsirea de catre conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a uneia sau mai multor contraventii atrage, pe langa sanctiunea amenzii, si aplicarea unui numar de puncte de penalizare, dupa cum urmeaza:
b) 3 puncte de penalizare pentru savarsirea urmatoarelor fapte:
7. stationarea neregulamentara;

Art. 98
(1) Amenzile contraventionale se stabilesc in cuantumul determinat de valoarea numarului punctelor-amenda aplicate.
(2) Un punct-amenda reprezinta valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotarare a Guvernului.
(3) Contraventiilor prevazute in prezenta ordonanta de urgenta li se stabilesc clase de sanctiuni carora le corespunde un numar de puncte-amenda, in functie de gravitatea faptelor si de pericolul social pe care acestea il prezinta.
(4) Clasele de sanctiuni sunt urmatoarele:
b) clasa a II-a - 4 sau 5 puncte-amenda;

4 pct x 145 lei = 580 lei / 2 = 290 lei in 2 zile lucratoare
Multumesc,aceste informatii le-am gasit si eu pe internet. Credeam ca ma poate ajuta cineva . punctual !
La ce anume va referiti? Cat de punctual? Ati intrebat cat este amenda, raspunsul nu a fost punctual? Era suficient "intre 580 si 785 lei"?:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda parcare Mihail98 Mihail98 Buna Ziua!In data de 23.10.2020 sotia mea a parcat masina(care este pe numele meu) intr-o zona unde oprirea este interisa, intoarsa la masina a gasit sub ... (vezi toată discuția)
Amenda itp expirat eu1983 eu1983 Buna ziua , La o depasire de viteza, m-a oprit politistul si la verificarea documentelor s-a constatat ca aveam ITP-ul expirat . Am pe proces trecute 2 ... (vezi toată discuția)
Amenda auto Sebi1991 Sebi1991 Buna ziua.astazi am primit o amenda ca nu am acordat prioritate pentru pietoni.mentionez ca la 2 m de trecere era parcata o masina si nu am vazut pietoni ... (vezi toată discuția)