avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Amenda auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Amenda auto

Buna ziua.astazi am primit o amenda ca nu am acordat prioritate pentru pietoni.mentionez ca la 2 m de trecere era parcata o masina si nu am vazut pietoni .strada are loc de parcare plus banda de mers si e foarte greu de vazut pietoni daca e parcata masina langa trecere.are rost sa fac vreo contestatie? Am auzit ca este o lege data ca pot plati doar 50 lei amenta.eu am primit 4 pct de amenda.mai este legea aceea valabila cu 50 lei?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:46, 14 August 2019
Nu exista o astfel de lege.
Platiti jumatate din minimul amenzii contraventionale stabilite in PV incheiat de politist. Plata se face la Taxe si impozite din primarie (emitentul notificarii ca aveti de plata o amenda).
Deci daca am primit 580.lei amenda platesc 290 ,nu?
Mergeti la taxe si impozite si va lamuriti.
Depinde de data cand ati primit somatia de plata.
Art. 100 din OUG 195/2002
( ... )
(3) Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
( ... )
b) neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate și semnalizate, aflați pe sensul de deplasare a autovehiculului, tractorului agricol sau forestier ori tramvaiului;

Ați fost sancționat cu amenda minimă, adică 580 lei. Din această cauză puteți plăti în termen de 15 zile suma de 290 lei..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sotului i s-a suspendat permisul de conducere pe o ... Eta 51 Eta 51 Buna ziua, sotului i s-a suspendat permisul de conducere pe o perioada de 60 de zile si 6 puncte de amenda adica 835 lei, pentru neacordare prioritate la ... (vezi toată discuția)
Astazi mi-a fost suspendat permisul de conducere auto ptr neacordare ... ADRIANA MANOLE ADRIANA MANOLE Astazi mi-a fost suspendat permisul de conducere auto ptr neacordare de prioritate unui pieton anagajat in trecere si pe care l-am observat prea tarziu din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, astazi m-au oprit domnii de la politie si mi-au suspendat ... ManciuB ManciuB Buna ziua, Astazi m-au oprit domnii de la politie si mi-au suspendat dreptul de a conduce pe o perioada de 60 de zile + 6 puncte de amenda pentru urmatoarea ... (vezi toată discuția)