Bună seara, vreau sa știu dacă am un imobil cumpărat înainte de căsătorie și îl vând, acum fiind căsătorita , dacă vreau sa cumpăr alt ceva cu banii respectivi, devine bun comun acea proprietate? Mulțumesc
Daca cumparati un alt imobil cu banii proveniti din vanzarea bunului propriu este considerat tot bun propriu cu conditia sa mentionati provenienta banilor in contractul de v/c iar sotul sa dea o declaratie notariala prin care recunoaste ca nu a contribuit la achizitionarea bunului si ca nu are pretentii.
Cunoaste mai bine notarul cum se intocmesc actele in astfel de cazuri, numai sa il informati cu privire la sursa banilor ptr achizitie.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ideal ar fi ca pretul obtinut pentru vanzarea bunului propriu sa va fie depus in contul personal, urmand ca la achizitionarea unui alt bun sa virati banii direct din contul persoanei de la care cumparati. Si buneinteles, intervalul de timp intre cele doua achizitii sa fie cat de cat scurt. Daca vindeti azi un imobil bun propriu si peste 10 ani cumparati altul, nu prea mai crede nimeni ca l-ati achizitionat cu aceiasi bani.
La achizitia noului imobil, se poate spune in acte ca suma a provenit de la vanzarea unui bun propriu in proportie de 100% sau prin aport propriu, comun, in procent de x %, respectiv cuantum de ........ RON, EUR, CHF. etc.
Bun propriu
Danutzh
Buna ziua!Doresc sa cumpar un apartament si as dori sa stiu modalitatea cea mai buna,ca sa fie bun propriu.Apartamentul il cumpar,din banii proveniti din ... (vezi toată discuția)