avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bun propriu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bun propriu

Buna ziua!Doresc sa cumpar un apartament si as dori sa stiu modalitatea cea mai buna,ca sa fie bun propriu.Apartamentul il cumpar,din banii proveniti din vanzarea unui bun propriu,dinaintea casatoriei!Sotia are un fiu din casatoria anterioara,relatia dintre noi si el,nu e buna!N-as dori,ca in cazul decesului sotiei,sa trebuiasca sa-i dau o suma de bani, ca parte din acest apartament!Sotia e de acord,cu faptul ca nu-i revine nimic din acesti bani proveniti din vanzarea apartamentului,cumparat dinaintea casatoriei!Ce solutii mai putin costisitoare as avea?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:09, 20 Noiembrie 2018
Specificați in contract expres că apartamentul
va fi bunul dvs propriu, având în vedere proveniența banilor.
Multumesc!

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Specificați in contract expres că apartamentul
va fi bunul dvs propriu, având în vedere proveniența banilor.

Ideal ar fi sa detineti dovada faptului ca banii provin din vanzarea unui bun propriu (de exemplu, extrasul de cont din care sa rezulte ca ati incasat banii de la cumparator si ulterior documentul bancar, prin care ati luat banii din acelasi cont si ati achitat apartamentul nou achizitionat).
Pentru linistea dvs, inainte de cumpararea apartamentului puteti incheia cu sotia si o conventie matrimoniala de separatie de bunuri. Astfel, apartamentul va fi si intabulat ca bunul propriu al dvs.
Atentie insa! Chiar daca imobilul este numai ala dvs, in caz ca decedati primul, sotia va dobandi o cota din acel apartament, ca mostenitor legal.
Iar aceasta cota, la decesul ei, va fi mostenita mai departe de fiu.
Santem casatoriti,din august 2016.Stiti care ar fi costul si cat dureaza intocmirea actelor,neavand niciunul bunuri?Multumesc!

raluk0207 a scris:

Ideal ar fi sa detineti dovada faptului ca banii provin din vanzarea unui bun propriu (de exemplu, extrasul de cont din care sa rezulte ca ati incasat banii de la cumparator si ulterior documentul bancar, prin care ati luat banii din acelasi cont si ati achitat apartamentul nou achizitionat).
Pentru linistea dvs, inainte de cumpararea apartamentului puteti incheia cu sotia si o conventie matrimoniala de separatie de bunuri. Astfel, apartamentul va fi si intabulat ca bunul propriu al dvs.
Atentie insa! Chiar daca imobilul este numai ala dvs, in caz ca decedati primul, sotia va dobandi o cota din acel apartament, ca mostenitor legal.
Iar aceasta cota, la decesul ei, va fi mostenita mai departe de fiu.

Ultima modificare: Marți, 20 Noiembrie 2018
Danutzh, utilizator
Maximum 500 lei. Dacă nu aveți bunuri comune, se încheie în aceeași zi. Depinde cat de aglomerat e notarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de schimb bun propriu al unuia dintre soti. posibilitati transmitere drept proprietate catre celalalt sot. 2femei 2femei buna ziua! sotul detine de la parintii sai un apartament proprietate personala-are si 2 copii din prima casatorie,din a doua casatorie nu are copii si nici eu ... (vezi toată discuția)
Acte apartament sot si sotie ContSters212553 ContSters212553 Tatal meu a cumparat un apartament la care a participat si sotia cu 20% din valoarea apartamentului, desii in acte e trecut doar tatal meu,La anu vreau ca ... (vezi toată discuția)
Casa mostenita de mama 1/2, vreau sa cumpar cealalata jumătate si sa imi ramana doar mie DianaBx DianaBx Buna ziua, mama mea are 1/2 casa mostenita de la bunici. Eu doresc sa cumpar cealalta jumate din fonduri proprii. Sunt casatorita de 1 an si vreau ca aceasta ... (vezi toată discuția)