avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Delegatii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Delegatii

Buna ziua,

Care este diurna externa maxima deductibila de catre o societate comerciala cu capital integral privat, pentru deplasari in Olanda- valabila pe anul 2017 ? Care este numarul maxim de zile pentru delegatii in Olanda timp de 12 luni?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 7 Martie 2017
Pentru Olanda, diurna maxima neimpozabila este de 2,5 x 35 euro/zi = 87,5 euro/zi.

Indemnizatia pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, in tara si in strainatate, in interesul serviciului, a carei valoare depaseste de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru salariatii din institutiile publice se supune impozitului pe salarii si se include in baza lunara de calcul a contributiilor sociale obligatorii, indiferent de entitatea platitoare.

Codul Muncii prevede ca delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice pe parcursul unui an si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice numai cu acordul salariatului.
Ultima modificare: Marți, 7 Martie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi diurna pentru deplasare in exteriorul tari. tanasiecristian tanasiecristian Buna ziua.am avut contract de munca cu o firma de transport din Romania desfasurindu-mi activitatea pe teritoriul U.E. vreau sa intreb daca am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Pot acorda diurna? vdeny vdeny Buna ziua, O firma prestatoare de servicii in domeniul constructiilor, cu sediul in Pitesti, poate acorda diurna salariatilor care se deplaseaza intr-o ... (vezi toată discuția)
Noua legislatie pentru perioada maxima de lucru in strainatate si diurna stank_mss stank_mss Buna ziua am inteles ca s-a schimbat legislatia privind perioada maxima de lucru in strainatate ca delegat si diurna primita.imi poate explica cineva ce s-a ... (vezi toată discuția)