avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Obligatii fiscale pentru romanii din stainatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Obligatii fiscale pentru romanii din stainatate

Ma intereseaza ce obligatii fiscale fata de Statul roman are un roman care locuieste intr-o tara din UE peste 8 luni pe an si lucreaza cu contract legal de munca acolo?
Ultima modificare: Marți, 14 Martie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 21:10, 14 Martie 2017
Aveti domiciliul stabilit în strâinâtate? Dacâ da, nu aveti nici o datorie vis-à vis de fiscul român.
Ca fiscul român sâ poatâ emite o pretentie ar trebui sâ poatâ dovedi câ, cu toate câ aveti domiciliul în Olanda, ati locuit în Ro cel putin 6 luni + 1 zi pe anul respectiv.
Este vorba despre mama mea,care locuieste si lucreaza cu contract permanent in Navarra Spania si vine acasa,in Romania,doar 2-3 saptamani pe an.Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 14 Martie 2017
jus_tgv, utilizator
Râspunsul este nu, dar mama dvs trebuie sâ pâstreze min 5 ani probele de venire în Ro pe timp de numai 2-3 sâptâmâni.
Mama dvs locuieste si are un contract de muncâ cu fise de platâ spaniole deci proba de rezindentâ în Spania este usor de fâcut, cea de prezentâ deasemenea (în cazul câ un "prieten" o denuntâ)!
Dacâ însâ dvs locuiti în Ro si primiti bani de la mama dvs sunteti obligat sâ-i declarati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie europeana ii bea1980 bea1980 Imi cer scuze pentru plagierea titlului,am citit un alt mesaj si vroiam cateva lamuriri;in cazul in care eu locuiesc impreuna cu copilul in Spania pot solicita ... (vezi toată discuția)
Drepturi la nasterea unui copil ile1075 ile1075 Buna ziua!! In luna octombrie o sa nasc un baietel din mama romanca si tata spaniol(mentinonez ca nu suntem casatoriti),si se va naste in spania, cetatenia ... (vezi toată discuția)
Judecata in romania ContSters153641 ContSters153641 Fiti amabili , daca persoana x aduce o rezolutie din Spania in care o pers y , initial l-a acuzat de viol dar s-a demonstrat contrariul cu FOARTE multe probe - ... (vezi toată discuția)