avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dosar penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Dosar penal

Buna ziua. In urma cu trei săptămâni un vecin mi-a omorât catelusa, martori fiind fratii mei, de 13 si 17 ani. Am chemat poliția, am fost la vecin in curte, nu am gasit catelusa, dar politistii au întocmit un proces verbal. Astăzi am fost chemată la politie ca sa dau o declaratie, iar domnul politist mi-a spus ca urmează sa prezinte dosarul procurorului. Acum vreau sa va întreb pe dumneavoastra, ce urmează sa se intample? O sa fie vorba de judecata? Politistul care mi-a luat declaratia mi-a spus ca in mod sigur reclamatul va primi cel putin o amenda penala. Dar ce urmeaza sa se intample? Sunt ingrijorata deoarece eu urmeaza sa plec in strainatate peste cateva săptămâni si imi va fi aproape imposibil sa revin pentru proces, daca poate fi vorba de asta.
Ramane la latitudinea procurorului-in raport de probele din dosar sa dispuna masurile legale
Poate sa dispuna amenda,sau poate sa decline competenta de solutionare in favoarea instantei de judecata
Multumesc frumos pentru raspuns!
Deocamdata nu va ramane decat sa asteptati sa vedeti ce solutie se va dispune.
Legea va da dreptul sa angajati avocat ca sa va reprezinte daca va intereseaza dosarul.

Cum a omorat catelusa?
O tineati in casa sau cum?
Erati proprietara ei cu acte?
Nu. Catelusa o luasem de pe strada, era abandonată. Din pacate, nu am avut carnet de sanatate pentru ea. Ea era in afara curții mele, acest om a îndemnat câinii sai asupra ei, au sărit la ea si el a prins-o si a omorat-o cu o grebla. Urmeaza ca politistii care se ocupa de caz sa ii ia duminica fratelui meu declaratie si o sa discut cu acestia. Sper sa nu fie nevoie de proces, fiindca sunt legată la mâini. Am un stagiu de practică in strainatate de la care nu pot lipsi.
Fapta ar constitui infractiune dar depinde de circumstantele in care a fost comisa.
Daca catelusa a fost omorata cu cruzime fapta este mai grava.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna - probleme in italia din cauza cainelui Alinacosmina30 Alinacosmina30 Am un catel nu e agresiva e jucausa adora copiii,ieri eram intr-o curte cu ea si o alta catelusa se jucau,alergau sau adunat mai multi copio si sau jucat cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! cat eram la serviciu, un vecin a sarit gardul si a ... Melnicutz Melnicutz Buna ziua! Cat eram la serviciu, un vecin a sarit gardul si a taiat doi copaci si i-a dus la el in curte. Cand am venit si l-am confruntat mi-a raspuns cu ... (vezi toată discuția)
Acuzat de distrugere pol27 pol27 Buna ziua, am un proces cu vecinul meu care ma acuzat de distrugere de bunuri respectiv ca iam indoit portiera masini cu piciorul intentionat. au fost luate ... (vezi toată discuția)