Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Chemare în instanţă ca pârât

Am fost chemat în instanţă ca pârât de către fosta soţie. Menţionez că în urma unei hotărâri definitive si irevocabile ea trebuia să treacă pe numele avut anterior căsătoriei in luna ianuarie 2017. La momentul actual se legitimează tot cu numele avut in timpul căsătoriei. Poate avea loc procesul dacă ea poartă un nume fals? Vă multumesc.
De ce v-a dat în judecata.
Numele ei este cel din hotărâre.
Nu are nici o legatura faptul ca sotia dvs(fosta) nu a facut demersurile pt revenirea la numele purtat anterior cu faptul ca dvs aveti calitatea de parat in alta cauza.
Nu, în hotărârea dată din 24.01.2017 ea trebuia să treacă pe numele anterior căsătoriei. Ea a fugit de acasă la amani pe 01.01.2016, eu am înaintat divort și am castigat. Acum pe ea a gonito amantul și vrea să revină in locuintă fapt pentru care ma dat in judecată pentru reintegrare în locuintă. Eu nu o pot primi deoarece ea e cea care a părăsit locuintă fugind in bratele altui bărbat iar eu domiciliez acolo si sunt și eu intr-o relatie. Nu sunt deacord să imi transforme din nou locuintă in casă de tolerantă cum a facut anterior până să fuga la alt bărbat si există și posibilitatea să vin de la muncă si să gasesc casa goală .
Dacă tot ați divorțat, nu ați făcut și partajul`? Casa este bun comun dobândit în timpul căsătoriei`?
Daca imobilul respectiv este bun comun,dobandit in timpul casatoriei ,pana la realizrea partajului amiabil la notariat sau prin instanta ,fosta sotie are aceleasi drepturi locative ca si dvs,indiferent daca va convine sau nu .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunul propriu poate deveni subiect de partaj? nevasta mă amenință că, în caz de divorț, va trebui să facem partaj la locuință deoarece copilul intră în întreținerea ei IonutGologan IonutGologan Buna. Sa spunem ca nu ma mai inteleg cu nevasta si avem un copil minor impreuna. Locuinta este dobandita de catre mine dinainte de casatorie prin act de ... (vezi toată discuția)
Divort Dinulescu Mariana Dinulescu Mariana Va rog spuneti- mi daca după pronunțarea hotărârii de divorț dintre mine si soțul meu, acesta poate sa o aducă in apartamentul in care inca locuim ... (vezi toată discuția)
Divort BeRo BeRo Tatal meu in varsta de 58 de ani a intrat in anul mortii si are amanta. Avea si el o bruma de bani pe care o primise mostenire de la bunica-mea. De vreo 6 luni ... (vezi toată discuția)