Ubi explorari vera non possunt ,false augentur.(Cand adevarul nu poate fi cercetat , sporeste neadevarul ) - Curtius
Temporis filia veritas .( Adevarul este fiul timpului .)-Gellius
No hay cosa que requiera mas tiento que la verdad.(Nimic nu cere mai multa prudenta decat adevarul .)- Gracian
Ergmasin en megalois pasin hadein chalepon.( In infaptuirile mari e greu sa fii pe placul tuturor) -Solon
Ma grdhah kasya svid dhanam ( Sa nu ravnesti averea nimanui )- Ica-Upanisad
Nothing kindles the fire of love like a sprinkling of the anxieties of jealousy. ( Nimic nu aprinde focul iubirii la fel ca stropirea cu nelinistea geloziei .) -Bulwer
Wo der Anteil sich verliert , verliert sich auch das Gedachtnis.(Unde se pierde interesul , se pierde si memoria .)- Ghoethe
Fericiţi cei săraci cu caracterul!
Alte noduri îmi urlă în grumaz, că eu fac parte din specia superioară, neruşinată, care-şi ţine în zgardă, pe viaţă, chiar fiinţa pe care a decretat-o drept cel mai credincios prieten.
Sau poate tocmai de aia stă prăpăditul de cîine în lanţ, din prea mult caracter, încăpăţînat să ne rămînă de folos.
A văzut cineva pisici înlănţuite? Nesimţitoarele şi-au găsit locul comod: nu-şi păzesc stăpînul, deci nu-s vieţaşele curţii. Doar ale mîngîierii.
"Certurile indragostitilor reinnoiesc iubirea.Mult am gresi daca am crede ca autoritatea se stabileste mai curand prin violenta decat prin afectiune." - P.A. Terentius
"Singurul mijloc prin care, intr-o clipa, intreaga fiinta a omului poate fi desteptata, este iubirea." - R. Tagore
Nu judeca pe cineva dupa bunele sale insusiri, ci dupa chipul cinstit cum el le intrebuinteaza (La Rochefoucauld)
Simtul demnitatii si independentei personale nu ma paraseste o clipa. Si cand pare stins este fiindca las capul in piept, agasat de respiratia asidua a altuia (G.Calinescu).
Vulturul nu prinde muste (proverb latin)
Modestia falsa e cea din urma rafinare a vanitatii (La Bruyere)
A cauta sa dovedesti ca esti amabil, sau ca esti om de duh, e tot ce poate fi mai ridicol si mai inutil (Vauvenargues)