Ubi explorari vera non possunt ,false augentur.(Cand adevarul nu poate fi cercetat , sporeste neadevarul ) - Curtius
Temporis filia veritas .( Adevarul este fiul timpului .)-Gellius
No hay cosa que requiera mas tiento que la verdad.(Nimic nu cere mai multa prudenta decat adevarul .)- Gracian
Ergmasin en megalois pasin hadein chalepon.( In infaptuirile mari e greu sa fii pe placul tuturor) -Solon
Ma grdhah kasya svid dhanam ( Sa nu ravnesti averea nimanui )- Ica-Upanisad
Nothing kindles the fire of love like a sprinkling of the anxieties of jealousy. ( Nimic nu aprinde focul iubirii la fel ca stropirea cu nelinistea geloziei .) -Bulwer
Wo der Anteil sich verliert , verliert sich auch das Gedachtnis.(Unde se pierde interesul , se pierde si memoria .)- Ghoethe
Un prieten este un cadou pe care ti-l daruiesti tie insuti. - Robert Louis Stevenson
Un singur trandafir imi poate fi gradina ... un singur prieten , lumea mea. - Leo Buscaglia
Prietenul tau este cineva care stie totul despre tine si totusi te place. - Elbert Hubard
Adevaratii prieteni nu te injunghie pe la spate , ci in fata. - Oscar Wilde
Adevarata prietenie este asemeni unei bune sanatati ; valoarea ei este adesea recunoscuta dupa ce este pierduta. - Charles Caleb Colton
Nici o dragoste si nici o prietenie nu iti poate incrucisa cararea destinului fara a lasa o urma vesnica. - Francois Mauriac
Limbajul prieteniei nu consta in vorbe ci in intelesuri. - Henry David Thoreau
Doi oameni isi pot vorbi unul altuia sub acelasi acoperis vreme de multi ani , fara a se intalni cu adevarat ; altii devin prieteni dupa cele dintai cuvinte pe care si le rostesc. - Mary Catherwood
De n-aş avea atîta curăţenie şi mîndrie în suflet, viaţa mi-ar fi fost mai uşoară; copil sînt şi copil am să mor...
Aceste vorbe au fost spuse de prima femeie medic militar roman. Din pacate, nu ii mai stiu numele iar pe internet nu se regaseste. Il stie cineva? Va rog...!!!
"Cand mintea ta se afla in stare conflictuala, nu iesi din ea alergand intre doua pozitii opuse.Asta nu va face decat sa instaleze un conflict si mai intens.
Iesi din starea de conflict acceptand ambele pozitii.Cu alte cuvinte, accepti atat gandurile pozitive, cat si pe cele negative, fara a le face pe unele "mai bune" decat pe celelalte."
.....
"Crezi ca trebuie sa alegi intre corect si gresit.Dar esti tu sau oricine altcineva capabil sa hotarasca ce este corect si ce este gresit?De indata ce crezi ca stii, ai pierdut firul adevarului."
.........
"Daca esti facut bucati, cum te poti drege?Daca esti divizat sau in conflict, cum poti crea intregimea?Numai ceea ce nu este facut bucati poate trai experienta intregimii sale.
Intelege ca aici, in acest moment, nu e nimic in neregula cu tine sau cu viata ta.Totul e asa cum trebuie sa fie."
.............
"Fiecare persoana ce paseste pe pamant culege rezultatele gandurilor pe care le-a semanat.Iar daca vrea sa schimbe natura recoltei din anul viitor, ea trebuie sa schimbe gandurile pe care le gandeste acum."