avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi succesorale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi succesorale

Bună seara ! Vă rog frumos, în urma dezbaterii succesorale după decesul tatălui meu, în 2005, o suprafață de teren extravilan a fost împărțită în trei: eu, un unchi și o mătușă(care între timp a decedat). De la acea dată unchiul meu nu a emis nicio pretenție și nici nu a mai ținut legătura cu mine, locuind în alt județ. În tot acest timp eu am plătit impozit în fiecare an pe acest teren, dar nu am beneficiat de nimic, deși cineva îl cultivă. Mai mult, d-na de la primărie care se ocupă cu terenurile mi-a spus că trebuie dezbătută iar succesiunea, între mine și rude, altfel eu nu pot beneficia de acest teren.
Ulterior am aflat că, cel care cultivă acest teren este chiar ginerele d-nei de la primărie, având asociație. Este normal așa? Ce ar trebui să fac? Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:51, 19 Martie 2017
Deduc ca terenul este de fapt de la bunici.
Si a fost impartit intre tatal dvs, unchi si matusa.
Tatal a murit, iar dvs i-ati mostenit cota de 1/3.
Nu, nu puteti beneficia de acest teren, pentru ca nu sunteti proprietar exclusiv. Terenul apartine in indiviziune dvs, unchiului si matusii. Trebuie dezbatuta mostenirea dupa matusa si ulterior, dvs, unchiul si mostenitorii matusii sa incheiati un act de partaj voluntar. In urma acestuia, ori dezmembrati terenul in 3 loturi si il impartiti, ori ajungeti la o intelegere si unul dintre dvs ia intreg terenul si plateste celorlalti sulte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, am un teren in indiviziune cu o matusa, fiind mostenitorul ... alxx12344 alxx12344 Buna seara, am un teren in indiviziune cu o matusa, fiind mostenitorul legal dupa tatal meu decedat, nea m inteles intr un fel pentru dezmembrarez dar cand au ... (vezi toată discuția)
Moștenire însușită în totalitate, fără drept, de o persoană în prezent decedată. cum se împart cotele între moștenitorii rămași în viață? Crisant76 Crisant76 buna seara tuturor. D-na A este casatorita cu d-nul B,impreuna au un fiu necasatorit si fara copii. D-nul B are 4 frati decedati si cate 4 nepoti de la ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar fara sulta Matei Nicoleta Nicoleta Matei Nicoleta Nicoleta Buna ziua! Dupa succesiune am facut partajarea succesorala voluntara , matusa a luat 16000mp, sora a luat 10500mp iar eu 500 mp . Am ramas sa fac dezmembrarea ... (vezi toată discuția)