Bună seara ! Vă rog frumos, în urma dezbaterii succesorale după decesul tatălui meu, în 2005, o suprafață de teren extravilan a fost împărțită în trei: eu, un unchi și o mătușă(care între timp a decedat). De la acea dată unchiul meu nu a emis nicio pretenție și nici nu a mai ținut legătura cu mine, locuind în alt județ. În tot acest timp eu am plătit impozit în fiecare an pe acest teren, dar nu am beneficiat de nimic, deși cineva îl cultivă. Mai mult, d-na de la primărie care se ocupă cu terenurile mi-a spus că trebuie dezbătută iar succesiunea, între mine și rude, altfel eu nu pot beneficia de acest teren.
Ulterior am aflat că, cel care cultivă acest teren este chiar ginerele d-nei de la primărie, având asociație. Este normal așa? Ce ar trebui să fac? Vă mulțumesc.
Deduc ca terenul este de fapt de la bunici.
Si a fost impartit intre tatal dvs, unchi si matusa.
Tatal a murit, iar dvs i-ati mostenit cota de 1/3.
Nu, nu puteti beneficia de acest teren, pentru ca nu sunteti proprietar exclusiv. Terenul apartine in indiviziune dvs, unchiului si matusii. Trebuie dezbatuta mostenirea dupa matusa si ulterior, dvs, unchiul si mostenitorii matusii sa incheiati un act de partaj voluntar. In urma acestuia, ori dezmembrati terenul in 3 loturi si il impartiti, ori ajungeti la o intelegere si unul dintre dvs ia intreg terenul si plateste celorlalti sulte.