avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cine este vinovat?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cine este vinovat?

Buna seara! Am fost implicata intr.un accident intr.o intersectie nesemaforizata asigurandu.ma sa intru in ea si deodata vad o masina evitand un obstacol in sensu lui de mers si intra direct in mine frontal! Cine este vinovat?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:27, 20 Martie 2017
Normal, cel care a patruns pe contrasens. Daca nu a venit politia la constatare, sper ca macar ati facut o poza, pentru asigurari, la completarea constatarii amiabile.
Politia a venit si m.a scos pe mine vinovata dar nu inteleg de ce pt ca eu asteptam sa acord prioritate si mici axu drumului nu l.am depasit! M.au bagat la neacordare de prioritate dar permisu nu mi l.au suspendat, amenda nu si nici proces-verbal nu ne.au facut! Si acum celalalt sofer imi cere asigurarea mea, ce pot sa fac in situatia asta daca eu nu sunt vinovata? Am si poze de la fata locului si 2 martori cu care eram in masina!
Politia nu va poate scoate vinovata fara sa faca PV. Nu se da nici o asigurare, se completeaza doar formularul de constatare amiabila si se ataseaza copie dupa asigurare. Spuneti-i celuilalt sofer ca ati fost la societatea dvs. de asigurari si nu va acorda despagubire, oricum agentul care va face constatarea nu va semna celulalt dosarul de dauna. Mai ales ca aveti si poze +martori. Mergeti oricum la societatea care v-a afacut asigurarea si explicati cazul.
Multumesc!
Totusi:
- celalalt avea asigurare ?
- a dorit sa faca constatare amiabila ?
- aveti din intimplare CASCO ? sunt polite in care e specificat ca se ocupa si de astfel de situatii si preiau ei reparatia, ocupindu-se dupa aceea de recuperare (de la persoana respectiva sau asiguratorul sau)
- puteti in ultima instanta sa mergeti dvs. la politie sa reclamati cazul, cu pozele tiparite, mai exista si sefi ai politistului respectiv, care n-or fi atit de incuiati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu iz penal? Bogdan Petrescu Bogdan Petrescu Am fost implicat intr.un accident rutier ,am lovit o masina care nu s.a asigurat la schimbarea benzii si mi.a taiat calea. Bucuresti ,intersectia bd Aerogarii ... (vezi toată discuția)
Accident masina (depasire) Robertrobi Robertrobi Buna seara as dori sa va cer o parere,astazi am avut parte de un eveniment rutier, Mergeam linistit cu 60 km in fata mea era un taximetrist mergea incet pe ... (vezi toată discuția)
Accident masina cu o singura parte avariata. maristrak maristrak Pentru a evita o coiziune frontala, sotul meu a tras de volan si a iesit in decor avariind masina. Celalalt sofer si-a recunoscut vina, ca a trecut pe ... (vezi toată discuția)