avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... venitul de referinta lunar pe profesie
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

venitul de referinta lunar pe profesie

care este venitul de referinta lunar pe profesie prognozat pt acest an (2009) de casa de asigurari a avocatilor ? sau in anii precedenti daca exista
sau...reformuland intrebarea ...unde poate fi consultata o astfel de informatie ?multumesc anticipat pt orice raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 20:19, 26 Septembrie 2009
Chiar daca puteti obtine informatii de la Casa de asigurari a avocatilor, acestea sunt mai putin relevante, intrucat anumite barori practica limite minime si maxime de de contributie(ex: peste 10.000 lei/luna se declara doar maxim fara a se specifica suma). asa ca informatiile cele mai concludente sunt la ANAF, de unde ma indoiesc ca le puteti obtine, si chiar si asa, daca gasiti 3 avocati cu venituri de 10.000 lei/lunar nu inseamna ca asta e media...Pe avocatura bussines, exista reviste de specialitate care fac astfel de prognoze, dar acolo se vorbeste de venituri de ordinul milioanelor de euro, care insa se impart intre asociati printr-un algoritm doar de ei stiut.

Cu stima
av. Gheorghe Alexandru
Este oare obligatorie contributia la Casa de pensii a avocatilor in conditiile in care avem posibilitatea legala sa apelam la sistemul de pensii private?

Nu va interzice nimeni sa participati la un fond de pensii privat, insa ca si la stat, contributia catre Casa de pensii a avocatilor este inca obligatorie.
Buna ziua,

Imi puteti da si mie va rog frumos exemplu de asemenea reviste?? De unde le pot achizitiona?

Va multumesc!
Florin Ionita
cassy a scris:
care este venitul de referinta lunar pe profesie prognozat pt acest an (2009) de casa de asigurari a avocatilor ? sau in anii precedenti daca exista
sau...reformuland intrebarea ...unde poate fi consultata o astfel de informatie ?multumesc anticipat pt orice raspuns.

Raspunsul ar fi ca nu se stie. Iar in conditiile in care platitorii de contributie maxima la CAA nu au obligatia declararii venitului, nici nu se poate calcula.
Exista o oarecare intentie de a se ajunge la o valoare reala (adica intr-adevar media veniturilor avocatilor dintr-un barou), motiv pentru care a fost adoptata o decizie cum ca toti trebuie sa ne prezentam la barou cu actele contabile, dar... sub 20% chiar au fost verificati.
Urmarea tragica este ca venitul mediu (sau de referinta) a ramas la un nivel derizoriu, astfel ca (de ex.) un avocat aflat in concediu de crestere a copilului primeste o indemnizatie de aprox. 1500 de lei (si mentionez ca asta e procentual din venitul mediu, daca nu ma insel statutul CAA reglementeaza ca nu poti primi peste 80% din VM).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului pentru avocat MiriamT MiriamT Buna ziua, Sunt in bransa de 4 luni si urmeaza sa nasc in noiembrie. Mi-am platit sanatatea si la Casa de Asigurari a Avocatilor si la stat. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Venitul mediu de referinta pentru 2010 ContSters20980 ContSters20980 Salut, Am vazut ca UNBR a binevoit dupa multi ani sa calculeze din nou venitul mediu de referinta, pentru 2010 el fiind de 2300 lei: ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie maternitate voichita voichita Am fost admisa in baroul bucuresti acum un an si jumatate ca avocat definitiv (aveam vechimea necesara ca si consilier juridic) si urmeaza sa nasc cel de al ... (vezi toată discuția)