avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am pierdut actul de proprietate al apartamentului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am pierdut actul de proprietate al apartamentului

Am pierdut actul de proprietate al apartamentului si totusi as vrea sa-l vand. Ce pot face in aceasta situatie? Mentionez ca am cartea funciara a acestuia.
Cel mai recent răspuns: kocs , utilizator 17:56, 17 Septembrie 2009
Mergeti la cartea funciara si scoateti o copie conforma cu originalul si apoi la notarul unde ati incheiat actul sisolicitati o copie legalizata.
Este important sa aveti incheierea de intabulare in original. In cazul in care ati pierdut si acest document solicitati un duplicat la Biroul de Carte Funciara.
EXISTA IN GENERAL POSIBILITATEA DE A FACE DUPLICAT
Puteti solicita o copie a actului fie de la notarul la care ati incheiat actul de vanzare cumparare fie de la Oficiul de cadastru si Publicitate Imobiliara unde trebuie sa se afle un alt original de pe care puteti solicita o copie.
O posibilitate: actul prin care l-ati dobandit s-a incheiat probabil la un notar, acesta pastraza un exeplar in arhiva si la cerere va va elibera o copie legalizata.
Alta posibilitate : la cartea funciara , o cerere de eliberare a unei copii legalizate dupa contractul prin care ati dobandit si care este anexat incheierii de intabulare respective. Numarul si data incheierii le veti gasi in CF-ul respectiv, foaia B, foaia de proprietate, unde va aparea si numele d-voastra.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Intabulare si cadastru - copii legalizate si utilizarea lor... ContSters227521 ContSters227521 Buna ziua, Am contractul de proprietate dar nu am intabularea si cadastrul (le-am pierdut)... #-o si nu stiu unde si cui sa ma adresez pentru a le obtine... ... (vezi toată discuția)
Cadastru pastrat de banca miha006 miha006 Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie: Am cumparat un apartament cu credit ipotecar de la banca. Cand s-a facut incheierea de intabulare pe numele meu, ... (vezi toată discuția)
Eliberare duplicat dupa autoriz. construire, pt succesiune popvas popvas Buna seara Sunt in urmatoare situatie: Ma aflu in curs de dezbatere a unei succesiuni. Printre bunurile ce constituie masa succesorala, se afla si o casa ... (vezi toată discuția)