avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare si cadastru - copii legalizate si ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare si cadastru - copii legalizate si utilizarea lor...

Buna ziua,

Am contractul de proprietate dar nu am intabularea si cadastrul (le-am pierdut)... #-o si nu stiu unde si cui sa ma adresez pentru a le obtine... Trebuie sa merg la notariatul unde s-au incheiat actele... pentru a-mi elibera o copie legalizata... sau... in alta parte?... Copiile legalizate tin locul actelor originale? Pot merge oriunde si pot face orice cu ele?...:(

Multumesc anticipat pentru raspuns!

Va doresc o zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: olgabejat , utilizator 14:16, 6 Decembrie 2011
Puteti cere duplicate de la Cartea Funciara unde a fost intabulat dreptul de proprietate asupra imobilului.
Duplicatele au aceeasi valoare ca originalele.
In locul incheierii de intabulare puteti solicita eliberarea unui extras de carte funciara.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Decembrie 2011
ContSters103772, utilizator
In temeiul art 50 din L nr 7/1996 republicata ,solicitati oficial la OCPI eliberarea unui extras de CF
cu contractul de vanzare cumparare va adresati notarului mai intai pentru a va informa care este numarul de CF unde a fost intabulat "dreptul dvs". apoi cu acel numar mergeti la ocpi pentru un extras de CF de informare si tot acolo cu o alta cerere puteti obtine si o copie dupa Planul de amplasament cu nr cadastral.

cu contractul, CF-ul, si "cadastru" (planul) nu puteti face mai mult decat sa verificati corectitudinea inscrisurilor si/sau sa vedeti daca distantele metrice din plan bat cu ce aveti in teren.
in cazul in care doriti sa vindeti/girati/oricealceva cu imobilul respectiv. nu aveti nevoie de originale - va adresati unui notar care (doar acesta) obtine de la ocpi un extras de autentificare. "Cartea Funciara" este un act care se pastreaza la OCPI, "originalul" nu iese din sediu. Statul va garanteaza asta..... teoretic
La Biroul de C.F există registrul cu proprietari, alfabetic., sau cel puţin ar trebui să existe
liamic43 a scris:

La Biroul de C.F există registrul cu proprietari, alfabetic., sau cel puţin ar trebui să existe


mda, si va dau si o lista cu toate proprietatile dvs.... (daca au fost inregistrate si daca... platiti mdica suma de 100ron,... si daca vor...#-o)

Alte discuții în legătură

Eliberare duplicat dupa autoriz. construire, pt succesiune popvas popvas Buna seara Sunt in urmatoare situatie: Ma aflu in curs de dezbatere a unei succesiuni. Printre bunurile ce constituie masa succesorala, se afla si o casa ... (vezi toată discuția)
Cadastru pastrat de banca miha006 miha006 Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie: Am cumparat un apartament cu credit ipotecar de la banca. Cand s-a facut incheierea de intabulare pe numele meu, ... (vezi toată discuția)
Intabulare in original la banca? bogdanucom bogdanucom In urma contractului de vanzare -cumparare cu ipoteca de la banca, intabularea in original ramane la banca? (vezi toată discuția)