avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Distrugere parbriz intentionat in trafic
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Distrugere parbriz intentionat in trafic

Buna seara!In aceasta seara pe o strada din Bucuresti,m-am intersectat cu alta masina din sens opus (strada era ingusta si erau masini parcate pe sensul lui de mers) a refuzat sa mearga inapoi sa pot trece,eu neavand cum sa dau inapoi pentru ca aveam masini in spate,s-a enervat foarte tare s-a dat jos si mi-a dat un pumn in parbriz,spargandu-l ,am sunat la 112 la politie au venit la fata locului si mi-au spus ca pot depune plangere in termen de 90 de zile.Inculpatul nu a incercat sa imilase un numar de tel sau sa mergem la un service etc..cum se procedeaza in aceasta situatie?Multumesc
Cel mai recent răspuns: ILIE DORIN , Mediator 22:51, 22 Martie 2017
Daca v-ati intersectat cu faptuitorul nu ati retinut numarul de inmatriculare ?
Daca ati retinut numarul de inmatriculere sesizati oficial politia rutiera in termen de 24 de ore de la producerea evenimentului soldat cu pagube,sau in instanta de judecata
fapta lui reprezinta infractiunea de distrugere si aveti termen 90 de zile de la data faptei sa depuneti plangere penala. Daca depuneti plangere penala se va incepe procesul penal. Puteti insa sa va retrageti plangerea pe tot parcursul procesului penal si faptuitorul sa nu mai raspunda penal, daca va intelegeti cu el in vreun mod amiabil, direct sau printr-un mediator autorizat.

Daca trec cele 90 de zile si nu depuneti plangere, atunci nu veti mai putea sa il trageti la raspundere penala.

Plangerea o puteti face si este valabila si doar pentru fapta, daca nu stiti cine este faptuitorul, urmand ca organele sa dispuna cercetari.

Daca nu va amintiti nr masinii puteti lua legatura cu politistul care a venit in urma apelului la 112, sau puteti depune plangerea si fara aceste date, si veti indica in plangere datele necesare cu care politia va trebui sa il identifice pe faptuitor, dupa nr de masina, dupa cam video din zona, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contra taximetrist marin11 marin11 Buna ziua, Am observat de mai mult timp ca taximetristii sunt o specie aparte pe sosele, in sensul ca nu respecta absolut nici o regula de circulatie, ba ... (vezi toată discuția)
Avarierea autoturismului in urma unui scandal la care nu am participat! popescu_roxana2 popescu_roxana2 Buna ziua, Azi-noapte ma deplasam cu masina pe o strada din oras, iar la un moment dat pe mijlocul strazii un barbat isi batea consoarta, am claxonat s-au ... (vezi toată discuția)
Distrugere autoturism art 217 cp Doina2010 Doina2010 Pe 3 oct. 2011, in jurul orei 13.00 am parcat reglementar autoturismul personal pe str. Mr. Alex. Campeanu, in dreptul nr. 1. Pentru ca intre masina mea si ... (vezi toată discuția)