avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua tuturor

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta : bunica mea paterna a decedat in 1994, dar pana acum nu s-a dezbatut succesiunea. In prezent sunt in viata ambii copii ai bunicii, respectiv tatal meu si sora lui, care au varsta de 84, respectiv 81 de ani
Precizare : Sora tatalui meu (vaduva) locuieste la fiica ei, dar fiul ei i-a "arestat" toate actele ei (certificat de nastere, de casatorie, etc ) si, in plus titlul de proprietate al bunicii. Varul si verisoara mea nu-si vorbesc si nu se pot obtine actele de la el.
Avand in vedere problemele prezentate mai sus, va rog sa-mi spuneti cum putem notifica primaria satului respectiv si oficiul de cadastru astfel incat sa-l impiedicam pe varul meu sa demareze orice actiune gen : promisiune de vanzare a casei si terenului bunicii, sau alta actiune asemenea.
In plus va rog sa-mi spuneti daca putem notifica notariatul zonal despre cine sunt mostenitorii de fapt ai bunicii, astfel incat sa nu se intample vreo escrocherie. O simpla scrisoare catre notar este suficienta? Sau o declaratie data de mostenitori in fata acelui notar?

Va multumesc anticipat
Mostenitorii pot solicita copii( duplicate ) de pe acte (acte de stare civila si acte de proprietae ) si pot dezbate succesiunea. In lipsa lor nimeni nu poate folosi acele acte. Notificarile de care faceti vorbire nu sunt posibile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea dupa decesul tatalui lumiplai lumiplai BUNA ZIUA MA NUMESC LUMINITA SI VA ROG SA MA AJUTATI CU UN RASPUNS LA PROBLEMA MEA. PARINTII MEI AU FOST CASATORITI TIMP DE 2 ANI. DIN CASATORIA LOR ... (vezi toată discuția)
Mostenire simpaty20 simpaty20 bunicul meu a murit si au ramas in viata bunicamea si 2 copii cum se imparte mostenirea? mentionez ca bunicamea e trecuta si ea in acte va rod astept raspuns ... (vezi toată discuția)
Succesiune încurcată. cum sa procedez? giv giv Buna seara. Sunt in următoarea situație: Mama mea trăiește, are 70 de ani. Ea a avut 4 frați. 2 au murit de mici in anii 40 si 50. Unul a murit in ... (vezi toată discuția)