avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenirea dupa decesul tatalui
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenirea dupa decesul tatalui

BUNA ZIUA MA NUMESC LUMINITA SI VA ROG SA MA AJUTATI CU UN RASPUNS LA PROBLEMA MEA. PARINTII MEI AU FOST CASATORITI TIMP DE 2 ANI. DIN CASATORIA LOR AM REZULTAT EU. DUPA NASTEREA MEA AU DIVORTAT IAR TATA S-A RECASATORIT. NOUA LUI SOTIE ARE DOI COPII CU ALT BARBAT. TATA NU ARE COPII CU EA SI NICI CU ALTA FEMEIE. ACUM TATA A MURIT. EL ARE UN APARTAMENT (CUMPARAT DUPA DIVORTUL DE MAMA) SI O CASA LA TARA. APARTAMENTUL ESTE CUMPARAT DE EL, NU STIU DACA SI A DOUA SOTIE (VADUVA) ARE TITLU DE PROPRIETATE PE ACELASI APARTAMENT. CASA DE LA TARA A FOST A BUNICILOR MEI (PARINTII TATALUI) .TATA MAI ARE O SORA SI UN FRATE MORT. AS VREA SA STIU DACA AM DREPT DE MOSTENIRE, LA CE ANUME AM DREPT SI CE TREBUIE SA FAC. VA MULTUMESC DIN SUFLET ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: Sorin Petrehusi , Consilier juridic 12:32, 22 Martie 2010
il mostenes mostenitorii rezervatari: sotia supravietuitoare si copilul lui. la casa de la tara, dvs rezervatarii veniti la motenire, in numele tatalui imprteuna cu fratii sai.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Martie 2010
MYRA CIMPEAN , Avocat
in aceasta situatie, mostenitorii sunt
sotia supravietuitoare si dvs ca descendent
formulati actiune la instanta de la ultiumul domiciliu in situatia in care nu va intelegeti cu sotia tatalui
daca apartamentul a fost cumparat inainte de a se casatori a doua oara ar trebui sa ai dreptul la el, iar casa de la tara se imparte imparte intre tine si matusa ta, adica sora tatalui care mai e in viata.
in situatia in care nu este dezbatuta succesiunea de pe urma bunicilor paterni
daca casa de la tara este pe numele tatalui dvs atunci mostenitori sunteti dvs si sotia supravietuitoare
ma puteti sfatui ce sa fac in continuare? Cunosc adresa tatalui, dar nu pot avea o discutie cu sotia lui. Ce acte imi trebuiesc si cui ma adresez. Va multumesc mult pentru raspunsuri. Astept noi informatii. Va multumesc inca o data

Alte discuții în legătură

Dezbaterea mostenirii dupa decesul tatalui supravietuitor trandi trandi In anul 1990 ne-a decedat mama, am ramas 6 copii doi din casatorie anterioara a mamei si patru din casatoria cu sotul pe atunci supravietuitor, care la randul ... (vezi toată discuția)
Sotia si fiul legitim ai unui defunct,impart mostenirea cu fratii acestuia? liliana redai liliana redai :(( Buna ziua,revin cu o noua problema:prietena mea a mostenit in timpul casatoriei,o casa de la bunici,impreuna cu sora ei. In momentul dezbaterii ... (vezi toată discuția)
Mostenitori legali mariana r mariana r Buna seara Am si eu cateva intrebari si va rog din suflet sa mi raspundeti. Am o sora care are doi copii rezultati in urma casatoriei(concubinaj) si intrucat ... (vezi toată discuția)