Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

continuare partaj

Daca in timpul derularii unui proces de partaj, una dintre parti a decedat, procesul poate continua?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 09:53, 17 Septembrie 2009
Da, cu introducerea in cauza a mostenitorilor legali ai defuntului/defunctei.
da, se va dispune introducerea in cauza a succesorilor .
daca acestia exista si daca binenteles accepta succesiunea !!
Asa cum au precizat foarte corect colegii mei (=D>), daca exista mostenitori legali sau testamentari si accepta mostenirea, procesul poate continua prin introducerea acestora in cauza respectiva...
Da, prin introducerea in cauza succesorilor acceptanti ( daca exista ).
Corecte raspunsurile colegilor.
Doua precizari insa:
1-Este necesar sa depuneti certificatuil de deces al partii si sa aratati care sunt mostenitorii in vederea citarii si introducerii in cauza.
2-Unele instante nu introduc mostenitorii in cauza decat daca fac dovada calitatii lor macar prin depunerea unui certificat de calitate de mostenitor. -nu certificat de mostenitor ci de calitate-.

Alte discuții în legătură

Introducerea în cauză a moștenitorilor mi ris mi ris Bună seara, aș avea și eu o întrebare. Dacă o parte dintr-un proces civil și anume reclamanta, a decedat, ce se întâmplă dacă unul dintre ... (vezi toată discuția)
Codul civil - succesiune total3r total3r Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un sfat competent in urmatoarea situatie: Sunt posesorul unui testament facut prin notariat al unei persoane feminine care ... (vezi toată discuția)
Mostenitor zerognost zerognost Speta: ma judec cu o persoana care in timpul procesului decedeaza. Introduc in cauza mostenitorul, defunctul lasa in urma un copil si o mica avere (casa, ... (vezi toată discuția)