avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Notiunea de autoritate publica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Notiunea de autoritate publica

Bună ziua,
OUG 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare prevedea următoarele:
- art. 3 indice 1" prin excepţie de la prevederile art. 1 alin. (1), începând cu luna august 2016, personalul plătit din fonduri publice care beneficiază de un cuantum al salariilor de bază/indemnizaţiilor de încadrare, aferent unui program normal al timpului de muncă, mai mic decât cel stabilit în plată la nivel maxim pentru fiecare funcţie, grad/treaptă, gradaţie, vechime în funcţie sau în specialitate, după caz, va fi salarizat la nivelul maxim al salariului de bază/indemnizaţiei de încadrare din cadrul instituţiei sau autorităţii publice respective, dacă îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii".
- art.3 indice 1, alin. 1 indice 3 "in aplicarea prevederilor alin. (1), prin instituţie sau autoritate publică se înţelege acea instituţie sau autoritate publică cu personalitate juridică care are patrimoniu propriu, buget propriu de venituri şi cheltuieli, conduce contabilitate proprie, iar conducătorul acesteia are calitatea de ordonator de credite. În cazul instituţiilor sau autorităţilor publice aflate în subordinea aceluiaşi ordonator de credite, având acelaşi scop, îndeplinind aceleaşi funcţii şi atribuţii, aflate la acelaşi nivel de subordonare din punct de vedere financiar, nivelul maxim al salariului de bază/indemnizaţiei de încadrare se va stabili la nivelul maxim aflat în plată din cadrul tuturor acestor instituţii sau autorităţi publice subordonate".
Având în vedere faptul că actul normativ amintit mai sus si-a încetat aplicabilitatea la data de 31.12.2016 considerați că noțiunea de autoritate publică, așa cum a fost enunțată în ordonanță își mai păstrează valabilitatea și după data de 31.12.2016?
Vă mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Probleme - egalizare salarii oanaportar oanaportar Va supun analizei urmatoarele texte de lege, cu rugamintea sa ne ajutati prin a ne lamuri cum trebuie sa se procedeze pentru egalizarea salariilor. - in ... (vezi toată discuția)
Aplicare oug 43/2016 Cristinabv Cristinabv Conform art.3^1 alin. (1^3) [i]\"In aplicarea prevederilor alin. (1), prin institutie sau autoritate publica se intelege acea institutie sau autoritate publica ... (vezi toată discuția)
Aplicare art 39 din legea 153/2017 casutza casutza Buna ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti daca o persoana care la 1 ianuarie 2018 era deja angajata/incadrata ca functionar public pe perioada nedetermintata ... (vezi toată discuția)