avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... aplicare art 39 din Legea 153/2017
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

aplicare art 39 din Legea 153/2017

Buna ziua,
Va rog frumos sa ma lamuriti daca o persoana care la 1 ianuarie 2018 era deja angajata/incadrata ca functionar public pe perioada nedetermintata de mai bine de 10 ani, si care de la 1 ianuarie 2018 a trecut la alta gradatie (pentru vechime in munca), beneficiaza si de prevederile art 39, alin. (1) si alin. (4) din LEGE-CADRU Nr. 153/2017 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Cu alte cuvinte daca salariul persoanei respective va fi calculat la nivelul maxim aflat în plată in institutia respectiva (adica la fel cu salariul colegilor cu aceeasi functiei, grad, gradatie)
Mai jos cele 2 alineate ale art 39 din L153/2017
"ART. 39
(1) Până la aplicarea integrală a prevederilor prezentei legi, pentru personalul nou-încadrat, pentru personalul numit/încadrat în aceeaşi instituţie/autoritate publică pe funcţii de acelaşi fel, inclusiv pentru personalul promovat în funcţii sau în grade/trepte profesionale, salarizarea se face la nivelul de salarizare pentru funcţii similare din cadrul instituţiei/autorităţii publice în care acesta este numit/încadrat sau din instituţiile subordonate acestora, în cazul în care nu există o funcţie similară în plată.
(4) În aplicarea prevederilor alin. (1), în cazul instituţiilor sau autorităţilor publice aflate în subordinea aceluiaşi ordonator de credite, având acelaşi scop, îndeplinind aceleaşi funcţii şi atribuţii, aflate la acelaşi nivel de subordonare din punct de vedere financiar, nivelul salariului de bază/indemnizaţiei de încadrare se va stabili la nivelul maxim aflat în plată din cadrul tuturor acestor instituţii sau autorităţi publice subordonate."
Multumesc

Alte discuții în legătură

Salariu personal contractual muzeu Barberas Barberas Buna ziua, Ma numesc Dan Manuel si lucrez in sectorul bugetar, ramura cultura. As avea o intrebare referitor la salariul personalului contractual , mai exact ... (vezi toată discuția)
Calcul salar - clase salarizare Adi20000 Adi20000 Buna ziua, Daca ma poate ajuta cineva va rog. Unde as putea sa gasesc lista claselor de salarizare si care este forma de calcul cu clasa, coeficientul, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.În luna noiembrie 2018 am susținut un concurs de ... MireaM MireaM Buna ziua.În luna noiembrie 2018 am susținut un concurs de angajare într-o instituție bugetară pentru un post de muncitor calificat III, în urma căruia ... (vezi toată discuția)