Vă mulțumesc doamnă avocat pentru primele sfaturi și îndrumări.
Vă aduc la cunoștință că decizia care a fost amânată pentru o săptămână ca avocatul să depună concluzii scrise pe excepția invocată de instanță privind lipsa coparticipării procesuale active, instanța de la sine putere admite excepția invocată din oficiu a lipsei dovezii de reprezentant pentru două din persoanele reclamante care nu au renunțat la acțiune doar și-au exprimat voința de a nu mai fi citate pentru a depune acte, documente și faptul ca nu au pretenții în acest dosar. Fac mențiunea că acțiunea nu este pentru vreo succesiune, pentru că succesiunea de fapt și de drept între toți frații a fost stabilită prin consens între moștenitori, fără un act de succesiune legal.
Partea vătămată sunt eu, care am fost prejudiciat și doresc să se continue acțiunea și, spun eu, conform art. 60 din Cod Procedură Civilă, am dreptul la un proces echitabil și la aflarea adevărului pentru faptul că acțiunea nu este pentru vreo succesiune sau vreo partajare ci este pentru anulare act vânzare-cumpărare care nu ar aduce profituri și avantaje celorlalți participanți la acțiune. Deci faptul că acțiunea este anulată ca nesemnată de ceilalți doi coparticipanți mă îndreptățește să contest excepția necoparticipării active pe care a invocat-o instanța, cu drept de reexaminare în termen de 30 de zile, sub aspectul că avocata, deși a semnat cererea în numele tuturor, nu reprezintă părțile care au renunțat la faptul de a fi citate, deși avea contract de asistență juridică cu acestea. Totuși, în soluția dată de instanță se precizează ca avocatul n-ar fi avut contract de asistență juridică, dar există la dosar împuternicire avocațială unde se specifică ca în baza contractului de asistență juridică nr..... avocata își asumă contra onorariului de 1200 lei reprezentarea tuturor participanților la acțiune.
Rog frumos să-mi dați un sfat în baza cărui articol din Codul de Procedură Civilă aș putea să fac contestație la soluție (sau cerere de reexaminare așa cum a fost decisă de instanță) pentru a ajunge într-adevăr la judecarea pe fond a acestei cauze și la interpretarea în mod favorabil a art. 60, alin. 2 și 3 din Cod Procedura Civilă, mai exact pentru a continua acțiunea fără participarea activă a celor doi care și-au manifestat opțiunea de a nu mai fi citați, chemați în instanță și sa li se ceară documente, acte justificative, adeverințe, ei neavând de fapt nici un avantaj procesual. Menționez că cei doi și-au exprimat intenția de a nu mai fi citați însă nu au renunțat la acțiunea în justiție, lucru care este dovedit în declarațiile acestor părți la notar.
Vă mulțumesc, cu mult respect.