avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... urgent!act vanzare teren fara semnatura ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

urgent!act vanzare teren fara semnatura uzufructuarului de drept -valabil?

In 88 am cumparat de la bunica mea o casa. Eu am dobandit nuda proprietate, iar ea are drept de uzufruct viager( pe care si-l exercita). In 98 am vandut o parte din teren fratelui meu, teren pe care si-a construit o casa. Bunica mea (uzufructuarul) nu a semnat acest document (deoarece nu a fost solicitata de notar). Cand mi-am schimbat buletinul anul acesta, am fost obligat sa o aduc pe bunica mea, ca sa semneze ca este de acord sa locuiesc la adresa. Intrebarea mea este: contractul de vanzare, intre mine si fratele meu, este valabil fara semnatura uzufructuarei?
Va multumesc aniticpat.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 14:01, 18 Septembrie 2009
Da, este valabil contractul.
Daca ati cumparat numai nuda proprietate, ati si vandut numai nuda proprietate, deci, dupa pararea mea, contractul este valabil.
Da, contractul de v/c nu avea nevoie de acordul uzufructuarului. In schimb, ma mira faptul ca primaria a emis autorizatia de construire fara ca uzufructuarul sa-si exprime acordul.
In mod normal, notarul era obligat sa ceara si prezenta bunicii la incheierea contractului, in acest fel fiind protejat si dreptul uzufructuarului. Contractul este atacabil numai de bunica pentru lipsa semnaturii ei.#-o
irinamayer a scris:

In mod normal, notarul era obligat sa ceara si prezenta bunicii la incheierea contractului, in acest fel fiind protejat si dreptul uzufructuarului. Contractul este atacabil numai de bunica pentru lipsa semnaturii ei.#-o


Bunica este titularul unui drept real care nu putea fi pagubit prin instrainarea nudei proprietati (singurul de care putea dispune userul), asa incat nu vad care este temeiul legal care sa oblige nudul proprietar sa ceara acordul uzufructuarului in vederea instrainarii nudei proprietati.

Alte discuții în legătură

Se poate vinde, ipoteca un imobil cu nuda proprietate?! Arsys Arsys Buna, Detin un apartament cumparat de la bunicii mei iar pe contractul de vanzare cumparare este trecut Nuda Proprietate si \\"Noi,vanzatorii, declaram ca ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager adina09 adina09 buna ziua,am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu nudul proprietar si cu bunica sa care avea dreptul de uzufruct viager si care a fost de acord sa se ... (vezi toată discuția)
Nuda proprietate vs. uzufruct viager Pretorian Pretorian Buna ziua! Va rog sa imi spuneti mai in amanunt ce drepturi/obligatii au fiecare dintre cele doua pesoane: cea care detine nuda proprietate si cea care detine ... (vezi toată discuția)