avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct viager

buna ziua,am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu nudul proprietar si cu bunica sa care avea dreptul de uzufruct viager si care a fost de acord sa se vanda imobilul,dupa ce platesc toate ratele apartamentul va fi trecut pe numele meu,eu voi avea obligatia de a o ingriji pe bunica nudului proprietar?ea a semnat k este de acord cu vanzarea proprietati dar in CF apare cu drept de uzufruct viager.dreptul de uzufruct viager este doar pentru nudul propritar sau se transmite automat si la urmatorul proprietar?Multumesc
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 00:41, 7 Martie 2011
1) dvs aveti obligatia de intretinere(de ingrijire) fata de bunica nudului proprietar doar in situatia in care si primul nud proprietar isi asumase aceasta obligatie sau daca prin contractul de v/c cumparare a nudei proprietati nu ati stipulat expres in acest sens.
2) in momentul in care s-a perfecatat contractul de v/c a nudei proprietati, trebuia stipulat expres faptul ca se vor respecta atributele care revin uzufructuarului;nudul proprietar are obligatia expresa de a proteja uzufructuarul impotriva evictiunii si de a nu a aduce atingere exercitarii drepturilor lui de uzufructuar.In caz contrar, respectiva vanzare este nula
dvs ati preluat odata cu cumpararea casei si obligatia privind respectarea dreptului viager. este legal ca bunica sa fie trecuta in cartea funciara cu dreptul viager.
adina09, ai postat o speta atat de alambicata incat nu am inteles decat ca ai ramas surprinsa ca ai cumparat un imobil care, ulterior, ai constatat ca era grevat de un drept de uzufruct inregistrat in CF. Acel drept trebuie respectat pana la momentul cand persoana indreptatita pleaca la cele vesnice. Dupa, uzufructul se radiaza din CF!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este dreptul meu julia_30 julia_30 Buna ziua, as dori sa stiu si eu ce drepturi detin (in ce procentaj)asupra unui apartament cumparat prin contract de vanzare -cumparare impreuna cu mama mea. ... (vezi toată discuția)
Urgent!act vanzare teren fara semnatura uzufructuarului de drept -valabil? AncaPrincess AncaPrincess In 88 am cumparat de la bunica mea o casa. Eu am dobandit nuda proprietate, iar ea are drept de uzufruct viager( pe care si-l exercita). In 98 am vandut o ... (vezi toată discuția)
Bunica are uzufruct viager asupra unor proprietăți. se poate cumpăra acest drept? Adrian Jurca Adrian Jurca In ce conditii pot cumpara dreptul de uzufruct viager pe care il are bunica mea asupra unor proprietati? (vezi toată discuția)