avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuieli cu reparatiile la mijloace fixe
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuieli cu reparatiile la mijloace fixe

Buna ziua ! Recent am achizitionat un autotractor (TIR) rulat - SH. Dupa nici 2 luni
de functionare s-a defectat si a trebuit sa-l reparam intr-un service autorizat.
Defectiunea a constat in inlocuirea calculatorului de bord si cablajele. Factura
de la service are o valoare mare ( circa 15.000 lei , din care , calculatorul masinii singur valoreaza 13.000 lei, restul manopera conform deviz anexat.
Intrebarea este daca se poate inregistra integral aceasta factura direct in debitul contului 611, la primirea facturii,( fiind vorba de reparatie, nu de o modernizare ) sau sa repartizez costul reparatiei pe mai multe luni.
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 15:08, 13 Aprilie 2017
Vă recomand să o considerați reparație capitală - RK și s-o amortizați pe o perioadă mai mare, până la următoarea dată estimată a RK. Aveți grijă să vă actualizați politicile fiscale aprobate la nivel de conducere administrativă (CA).

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire diferenta la regia proprie. Robertpopescu Robertpopescu In urma acceptului de plata,in baza unei proforme de la service,a fost virata o suma (mai mica) in cont.Service-ul nu are decontare cu asiguratorul si nu putea ... (vezi toată discuția)
Masina cumparata de la dealer autorizat defecta după o săptămâna Ionescu Aandrei Ionescu Aandrei Buna ziua! Pe data de 14.03.24 am cumpărat o mașina rulata de la un dealer autorizat. La achiziție, parte din negociere a fost oferirea unei garanții ... (vezi toată discuția)
Cumparare autoturism cu vicii ascunse dpasztor dpasztor Buna ziua, am cumparat un autorurism din Constanta cu 8250 euro, dupa nici o ora de mers pe autostrada soarelui in drum spre Bucuresti acesta s-a defectat, ... (vezi toată discuția)