avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz, agresiune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz, agresiune

Buna seara , in urma cu 2 zile am fost la un club in oras si am avut un conflict cu o persoana majora . Am iesit din club si la 50-60 de metrii ne am impins de 2-3 ori si am plecat , cand m am intors cei de la paza m au impins si mi au spus ca nu mai am voie sa intru . Nu am vrut sa plec din fata clubului pana nu venea prietenul meu ca sa plecam amandoi acasa . Cand au vazut ca nu plec unul dintre ei mi a dat 2 palme si m a luat de haine si m a aruncat pe jos , in mijlocul strazii (in fata masinii de politie care nu au reactionat ) si cand am cazut mi am rupt piciorul . Sunt minor , si am depus cu mama mea plangere impotriva barbatului de la securitate . Intrebarea este , avea voie sa ma agreseze in halul acesta ne facand nimic ? Si cand au sarit toti din club cu gura pe el ca nu am facut nimic si tot pe mine ma bate m a scuipat si mi a zis sa i iau de acolo . Stiu ca au dreptul sa te ia cu forta dar nu in situatia asta . si m au batut si in afara clubului . Sa merg mai departe in tribunal ?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:20, 17 Aprilie 2017
Nu avea voie sa va agreseze asta este clar, dar nu cunosc exact situatia de fapt sa stiu de ce a procedat asa, daca dvs erati sub influenta bauturilor alcoolice si ati fost si recalcitrant...Situatia de fapt se va lamuri dupa audierea martorilor prezenti la eveniment.
Plangerea se depune la politie sau parchet. Organul de urmarire penala instrumenteaza dosarul si in urma cercetarilor se dispune o solutie. Poate sa fie o solutie de neurmarire/netrimitere in judecata sau procurorul poate emite rechizitoriu si trimite in judecata pe inculpat, dacă din materialul de urmărire penală rezultă că fapta există, că a fost săvârşită de inculpat şi că acesta răspunde penal.
Va puteti constitui parte civila in procesul penal solicitand daune materiale si morale.
Intr-adevar, din cele descrise de dvs. pare a fi vorba de infractiunea prevazuta de art.193 NCP(lovire sau alte violente),urmeaza ca ancheta penala sa stabileasca circumstantele faptei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vandalism Ionut Marian12 Ionut Marian12 Buna ziua.Acum o luna casa mea a fost vandalizata de o persoana...dupa cateva săptămâni de la plângere peesoana s-a autodenunțat si acum are un avocat ... (vezi toată discuția)
Extinderea procesului penal rrocambole rrocambole Conform art.336 VCPP se putea cere extinderea procesului penal si pentru alte fapte, in cursul judecatii. Cum se procedeaza in cazuri similare conform NCPP ? (vezi toată discuția)
Agresiune a unui politist asupra unui civil simion_adrian simion_adrian Am fost agresat in ziua de 3.04.2011 de seful Politiei din comuna Muntezi Buzau, Judetul Ialomita. Am fost urmarit pana am iesit din discoteca si la ... (vezi toată discuția)