avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Cesionare contract
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Cesionare contract

Buna ziua! Avem la primarie un contract de executie lucrari incheiat in 2014 ( oug 34), in derulare. Cum putem cesiona o parte din contract unui alt executant? Mentionez ca antreprenorul general este de acord. Am vazut ca in Legea 98 se permite plata direct catre subcontractant. Este suficient sa aprobam noul executant ca subcontractant?
Cel mai recent răspuns: Laura Farca , Avocat 10:59, 19 Aprilie 2017
Buna ziua,
Trebuie sa respectati prevederile art 236 alin. (4) din Legea 98/2016, prin care contractele de achiziţie publică/acordurile-cadru încheiate înainte de data intrării în vigoare a Legii 98 sunt supuse dispoziţiilor legii în vigoare la data când acestea au fost încheiate în tot ceea ce priveşte încheierea, modificarea, interpretarea, efectele, executarea şi încetarea acestora. Contractul dvs. a fost incheiat pe OUG 34/2006, legislatie care nu permitea intoducerea de noi subcontractanti sau plata direct catre subcontractanti. Subcontractantii, propusi initial, se pot inlocui numai cu acordul autoritatii contractante, dar in baza OUG 34, nu se pot introduce alti subcontractanti daca, initial, in cadrul ofertei depuse nu au fost nominalizati subcontractanti.
Bună ziua,

Contractul fiind încheiat în baza prevederilor OUG 34/2006 se vor aplica în continuare în ce priveşte executarea acestui contract tot prevederile OUG 34/2006 conform art.236 alin 3 care prevede că [Prezenta lege se aplică contractelor de achiziţie publică/acordurilor cadru încheiate după data intrării sale în vigoare].

Conform OUG 34/2016 este posibilă doar cesiunea creanţelor adică a dreptului de a încasa iar nu şi cesiunea contractului către un terţ. A existat şi o astfel de variantă în practică în cazul unui antreprenor principal care a intrat în insolvenţă.

Ar putea fi o variantă înlocuirea unui subcontractant cu acesta, acest fapt fiind posibil în anumite condiţii care trebuie verificate în prealabil.

Toate cele bune,
Laura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de prestari servicii - cerinte, durata, .... oanaportar oanaportar Buna ziua ! - o problema cu care se confrunta multe institutii publice care nu are personal angajat suficient - institutia noastra publica a incheiat la ... (vezi toată discuția)
Contracte utilitati profirioana profirioana In urma participarii la niste cursuri pe achizitii publice mi s.a recomandat sa refac toate contractele de utilitati pe legea 98 din ianuarie. Cum sa procedez? ... (vezi toată discuția)
Subcontractant la cesionar olan_andreea olan_andreea Buna ziua, In urma incheierii unui contract de lucrari cu o primarie, executantul a facut un contract de cesiune cu firma X. In ce conditii poate incheia o ... (vezi toată discuția)