avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice subcontractant la cesionar
Discuție deschisă în Achiziţii publice

subcontractant la cesionar

Buna ziua,
In urma incheierii unui contract de lucrari cu o primarie, executantul a facut un contract de cesiune cu firma X. In ce conditii poate incheia o firma Y un contract de executari de lucrari prin subcontract cu acea din urma firma X?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Faneli , utilizator 12:56, 21 Iunie 2012
Art 96 alin (2) din HG 925/2006: "Pe parcursul derulării contractului, contractantul nu are dreptul de a înlocui subcontractanţii nominalizaţi în ofertă fără acceptul autorităţii contractante, iar eventuala înlocuire a acestora nu trebuie să conducă la modificarea propunerii tehnice sau financiare iniţiale". Tb avute in vedere si prevederile art. 204 indice 1*) din OUG 34/2006, introdus prin Legea nr. 279/2011: "Într-un contract de achiziţie publică este permisă doar cesiunea creanţelor născute din acel contract, obligaţiile născute rămânând în sarcina părţilor contractante, astfel cum au fost stipulate şi asumate iniţial"
dar daca eu subcontractez de la o persoana juridica care la randul ei este cesionar la o lucrare se poate numi ca "s-au inlocuit subcontractantii"?
Conform interpretarii ANRMAP privind posibilitatea modificării subcontractanţilor sau a includerii de subcontractanţi, după încheierea contractului de achiziţie publică : " Dacă autoritatea contractantă consideră că este avantajos pentru aceasta să accepte un subcontract, în timpul derulării contractului de achiziţie publică, în locul rezilierii acestuia, apreciem că acest lucru este posibil în următoarele condiţii:
a) Pe parcursul derulării contractului, contractantul nu are dreptul de a introduce un subcontractant fără acceptul autorităţii contractante;
b) Executantul va încheia un contract cu subcontractantul în aceleaşi condiţii în care el a semnat contractul cu achizitorul;
c) Introducerea unui subcontractant nu trebuie să conducă la modificarea propunerii tehnice sau financiare iniţiale".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 34/2006 - introducere subcontractanti pe parcursul derularii contractului alemisa alemisa Buna ziua, Va rog sa ma sprijinuti cu un punct de vedere pe urmatoarea speta: Prin licitatie deschisa s-a atribuit un contract de proiectare si executie ... (vezi toată discuția)
Subcontractare lucrari ulterior semnarii contractului mara78 mara78 Buna ziua, Am castigat o licitatie pentru niste lucrari. Oferta am depus-o singuri si asa am castigat. Ulterior, am constatat ca nu putem face lucrarile ... (vezi toată discuția)
Exista o limita sub care se poate evita subcontractarea? soazig soazig In speta urmatoare: in cadrul unor lucrari, ofertantul isi da seama ca are nevoie de un utilaj special de care nu dispune. Situatia nu putea fi prevazuta, ... (vezi toată discuția)