avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Impozit pe salariu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Impozit pe salariu

Stimate Avocat
doresc sa intreb , pe noul cod fiscal daca trebuie sa platesc impozit pe salariu obtinut in urma unui contract individual la o firma de foraj externa ( USA) care si desfasoara activitatea in Algeria si e impozitat la sursa .
Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 21 Aprilie 2017
c_berbec, utilizator
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consilier juridic 11:42, 21 Aprilie 2017
Va rog sa completati declaratia 201, dupa cum va prezint mai jos:


DECLARAREA VENITURILOR - SUMELE DIN Declaratia 201 SE EXPRIMĂ ÎN LEI

Veniturile se declară pentru fiecare țară-sursă și pentru fiecare categorie de venit realizat.

Veniturile realizate din străinătate se supun impozitării prin aplicarea cotelor de impozit asupra bazei de calcul determinate după regulile proprii fiecărei categorii de venit, potrivit Codului fiscal.
Veniturile realizate din străinătate de persoanele fizice în anul fiscal de raportare, precum și impozitul aferent plătit în străinătate, exprimate în valută, se vor transforma în lei la cursul de schimb mediu anual al pieței valutare, comunicat de Banca Națională a României (BNR), din anul de realizare a venitului.
Veniturile din străinătate, precum și impozitul aferent, exprimate în moneda statului respectiv, dar care nu sunt cotate de BNR, se vor transforma astfel:
a) din moneda statului de sursă într-o valută de circulație internațională (de ex. dolari SUA sau euro),folosindu-se cursul de schimb din țara de sursă;
b) din valuta de circulație internațională în lei, folosindu-se cursul de schimb mediu anual comunicat de BNR, din anul de realizare a venitului respectiv.

Pentru cursul valutar puteți accesa: www.bnr.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conversie valutara pentru declaratia 201 ContSters124087 ContSters124087 Buna ziua, Cum se face conversia din USD si EUR in RON pentru veniturile din strainatate realizate in 2009 (declaratia 201)? :O multumesc ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit in strainatate bubalus bubalus sal\'tare.. vad ca au aparut diverse informatii, ca asta: [quot][b]CASS de 5,5% pentru persoanele care nu sunt salariate, au stabilit Comisiile de ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe venit - freelance Andre_2i Andre_2i Va salut, As dori sa stiu cum se procedeaza in cazut veniturilor online. Recent, am inceput un job care consta in transcrierea fisierelor de tip audio in ... (vezi toată discuția)